10. Drama: 20 de copii, ucisi in atacul armat din Statele Unite

10. Drama: 20 de copii, ucisi in atacul armat din Statele UniteCel putin 18 - 20 de copii au fost ucisi in atacul armat comis vineri la o scoala din orasul Newtown, in statul american Connecticut, anunta politia, fara a preciza numarul total al victimelor, informeaza CNN, citat de Mediafax.

Atacatoprul - Adam Lanza din Newtown, Connecticut, a fost un copil crescut in suburbii si ai carui parinti erau divortati, dar care la varsta de 20 de ani locuia in continuare cu mama sa, relateaza ABC News, in pagina electronica.

Printre victime se numara directorul si psihologul scolii din Newtown, oras situat la aproximativ 100 de kilometri nord de New York.

9. Prima LIMUZINA Dacia, inmatriculata in Romania

9. Prima LIMUZINA Dacia, inmatriculata in RomaniaEchipa Renault Technologie Roumanie (RTR) a creat modelul Duster Concept Student, o limuzina low-cost de 5,83 metri lungime, la care oricine poate avea acces.

Desi initial s-a crezut ca acest vehicul nu va parasi centrul de design din Romania, masina a fost surprinsa pe autostrada cu numere provizorii, iar in luna noiembrie a fost inmatriculata in circulatie, potrivit datelor Directiei Regim Permise si Inmatriculari a Vehiculelor (DRPCIV).

Cei 23 de studentii care au participat la acest proiect provin de la Universitati din Craiova, Bucuresti, Pitesti si Iasi, iar 15 dintre acestia au fost angajati la Renault Technologie Roumanie

8. Directorul Blue Air cere insolventa patronului. Nelu Iordache, incotro?

8. Directorul Blue Air cere insolventa patronului. Nelu Iordache, incotro?Judecatorii de la Tribunalul Giurgiu au deschis pe 10 decembrie procedura insolventei impotriva a doua firme controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, Romstrade si Romstrade Logistic Express.

Romstrade SRL a intrat in insolventa la cererea Agroindustrial Construct, in timp ce Romstrade Logistic Express a ajuns in insolventa intr-un dosar in care creditori sunt DHL International Romania si Antena 3.

Citeste aici articolul complet.

7. Daca investitorii straini ataca estul, unde se opresc?

7. Daca investitorii straini ataca estul, unde se opresc?Putinii investitori straini care se vor aventura anul viitor in Europa de Est se vor uita si la gradul de impozitare al muncii. Este bine de stiut ca Romania are unul dintre cele mai asupritoare sisteme de taxare pe aceasta zona si, mai mult, are concurenti puternici in aceasta regiune, vecinii nostri de la sud de Dunare, dar si gigantul condus de Putin.


6. Cum se pozitioneaza Romania, dupa alegeri, in dezbaterea relaxare fiscala vs. crestere a taxelor?

6. Cum se pozitioneaza Romania, dupa alegeri, in dezbaterea relaxare fiscala vs. crestere a taxelor?Cum se va pozitiona Romania dupa alegerile parlamentare castigate de USL in cadrul dezbaterii care mistuie Europa: cresterea taxelor vs. relaxarea fiscala ? Isi va respecta Victor Ponta promisiunile electorale de relaxare fiscala si va ramane in tabara anti-austeritate?


5. Zece predictii esuate in 2012

5. Zece predictii esuate in 2012Intr-unul dintre cei mai grei ani ai crizei financiare, „condimentat” cu luptele politice specifice perioadelor electorale, nu toate estimarile s-au si adeverit. Care au fost insa cele mai rasunatoare predictii esuate in 2012?

4. Programul Prima Casa va continua in 2013

4. Programul Prima Casa va continua in 2013Programul Prima Casa va continua in 2013, cu garantii suplimentate cu 200 milioane de euro, astfel incat fondurile sa ajunga cel putin pana la mijlocul anului viitor, iar bancile care nu utilizeaza pana la sfarsitul acestui an sumele alocate le vor putea folosi in 2013.

Finantatorii care au beneficiat de alocari din plafonul aferent anului 2012 vor fi autorizati sa utilizeze integral diferentele din sumele alocate si neangajate pana la data de 31 decembrie 2012 in cursul anului 2013, potrivit unui proiect de hotarare publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

3. USL a castigat detasat alegerile

3. USL a castigat detasat alegerileUSL a castigat alegerile parlamentare cu un scor de peste 50%, astfel ca in urmatorii patru ani isi poate impune cu usurinta proiectele economice pentru care au obtinut voturile romanilor. Wall-Street.ro va prezinta ce ne asteapta din punct de vedere economic in perioada urmatoare in domenii precum fiscalitatea, agricultura, infrastructura si energie.

In Parlament vor intra mai multe nume noi printre care George Becali, Sebastian Ghita si, foarte posibil, Dan Diaconescu. Cate voturi au obtinut ceilalti candidatii „cu nume” de la ultimele alegeri?

USL a castigat 58,61%% din voturile pentru Camera Deputatilor si 60,07% la Senat, dupa numararea voturilor din 99,56% din sectii, ARD avand 16,52% la Camera si 16,72% din voturi la Senat, potrivit BEC, citat de Mediafax.


2. REVOLUTIE IN FINANTE: Guvernul constituie o institutie UNICA DE SUPRAVEGHERE

2. REVOLUTIE IN FINANTE: Guvernul constituie o institutie UNICA DE SUPRAVEGHEREGuvernul va desfiinta autoritatile de supraveghere din domeniul financiar, cu exceptia celor care tin de BNR, astfel ca atributiile si tot personalul CNVM, CSA si CSSPP vor fi preluate pana cel tarziu in luna martie a anului viitor de catre o noua institutie - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Supravegherea sectorului financiar (bursa, asigurari, fonduri de pensii) ar trebui sa fie o prioritate a viitorului guvern, in ton cu noua economie despre care Wall-Street.ro scrie in fiecare zi, astfel incat liderii acestor institutii ar trebui sa fie personalitati cu experienta de lucru in domeniul financiar. Sustineti aceasta petitie initiata de Wall-Street.ro!

Propunerea infiintarii unei autoritati unice de supraveghere a pietei de capital, asigurarilor si pensiilor a generat reactii predominant pozitive in piata. Wall-Street.ro a consultat persoane din diverse zone ale industriei si concluzia este clara: unificarea este binevenita, dar in conditii clare si cu obiective concrete de reformare. Care sunt acestea si ce vrea piata de la viitoarea institutie de supraveghere?


1. Fraude de milioane: bancheri si afaceristi influenti, in atentia DIICOT

1. Fraude de milioane: bancheri si afaceristi influenti, in atentia DIICOTProcurorii DIICOT arata in referatul privind propunerea de arestare a 12 persoane implicate in fraudarea a 85 de milioane de euro, ca directorii BRD Unirea si Dorobanti, Adrian Martis si Andrei Nanu, au coordonat intreaga activitate infractionala din interiorul institutiei pe care o conduceau.

"Gruparea a fost sustinuta si sprijinita in diferite faze de mai multe persoane, care au actionat in mod coordonat intr-o perioada bine determinata, avand o structura determinata, clara si roluri prestabilite pentru membrii sai in cadrul grupului", sustin procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in referatul cu propunerea de arestare a lui Adrian Martis (director executiv la BRD Unirea), Andrei Nanu (director comercial BRD Dorobanti), Elena Blaga, Orlando Ionut Ghiorghe (evaluator), Andrei Suditu, Niculae Sandu, Ioan Crestin, Dumitru Benga, Vranceanu Jenica Barbu, Marius Locic, Liliana Liuba Alexandrescu (notar), Claudia Maria Peter si Camilia Damiela Pop (notar).

Afla aici mai multe informatii.