Benjamin Graham - The Intelligent Investor

Benjamin Graham - The Intelligent InvestorBenjamin Graham a fost mentorul lui Warren Buffett si este considerat parintele investitiei in chilipiruri. "The intelligent Investor" a fost numita de Buffett cea mai buna carte de investitii scrisa vreodata.

Graham a predat la Columbia Business School. Pe langa The Intelligent Investor, Graham a mai scris o alta biblie pentru investitorii practicanti ai analizei fundamentale: Security Analysis.


Robert Shiller - Irrational Exuberance

Robert Shiller - Irrational ExuberanceRobert Shiller este profesor de economie la Universitatea Yale si este unul dintre dezvoltatorii indicelui Case-Shiller.

El este autorul cartii "Irrational Exuberance" prin care a prezis crah-ul din 2000, cu toate ca nu si-a propus sa educe investitorii cu privire la momentul cel mai bun de a intra in piete, ci mai degraba sa tina cont de perspectivele pe termen lung.

De asemenea, a doua editie a cartii a prezis si colapsul pietei imobiliare. Shiller a absolvit Universitatea din Michigan si a obtinut doctoratul la MIT.




Peter Lynch - One Up On Wall Street

Peter Lynch - One Up On Wall StreetPeter Lynch este unul dintre cei mai cunoscuti manageri de fonduri din lume, reusind sa ridice fondul Fidelity Magellan de la active de 18 milioane de dolari la 14 miliarde dolari la momentul in care s-a retras.

"One Up On Wall Street" este una dintre cele mai populare carti din industria investitiilor si a fost prima carte scrisa de Lynch despre tehnicile de investitii si teoriile sale.


Eugene Fama - The Foundations of Finance

Eugene Fama - The Foundations of FinanceEugen Fama este cunoscut ca parintele "ipotezei pietelor eficiente", teorie care sta la baza administrarii moderne a portofoliilor.

Astfel, "The Foundations of Finance'" contine teoriile lui Fama cu privire la management-ul portofoliilor si arhitectura financiara.

Fama a obtinut un MBA si un doctorat la Universitatea din Chicago.

Edwin Lefevre - Reminiscences of a Stock Operator

Edwin Lefevre - Reminiscences of a Stock OperatorEdwin Lefevre a fost jurnalist american si broker. El a publicat in 1923 "Reminiscences of a Stock Operator", aceasta carte de fictiune care a reusit totusi sa ajunga una dintre cartile clasice in lumea finantelor.

Cartea este compusa din 12 articole de ziar si este o biografie deghizata a celebrului investitor Jesse Livermore.

Livermore a fost un investitor controversat pe Wall Street care a reusit sa faca si ulterior sa piarda averi imense de cateva ori in cursul vietii, pentru ca in cele din urma sa se sinucida din cauza pierderilor.


George Soros - The Alchemy of Finance

George Soros - The Alchemy of FinanceGeorge Soros este cel mai cunoscut speculator, devenind celebru dupa ce a reusit in urma unei operatiuni sa devalorizeze lira sterlina. Soros este presedintele Soros Fund Management.

El a absolvit prestigioasa universitate London School of Economics.

"The Alchemy of Finance" este un ghid al pietelor financiare, prin care Soros ofera explicatii despre cum pot investitorii sa interpreteze pietele financiare.


Nassim Taleb - The Black Swan

Nassim Taleb - The Black SwanNassim Taleb este profesor la Oxford University, dupa ce a lucrat ca manager de fonduri si trader pe Wall-Street.ro. El si-a obtinut doctoratul la Paris si are un MBA de la Wharton School la Universitatea din Pennsylvania.

Cartea sa, "The Black Swan" se concentreaza pe evenimentele importante, cu o probabilitate mica de a se intampla, pot sa distruga complet estimrile si perspectivele legate de viitor.

Taleb argumenteaza ca astfel de evenimente extrem de improbabil reprezinta un risc suplimentar in pietele financiare care adesea nu este luat in calcul de investitori.

Warren Buffett - The Essays of Warren Buffett

Warren Buffett - The Essays of Warren BuffettWarren Buffett este cel mai popular investitor din istorie, fiind considerat un guru al investitiilor.

Buffett a absolvit Universitatea din Nebraska la varsta de 19 ani si a obtinut un master in economie la Universitatea Columbia, sub indrumarea lui Benjamin Graham.

"The Essays of Warren Buffett: Lessons for Corporate America" sunt o serie de scrisori pe care celebrul investitor le-a trimis an de an catre actionarii companiei pe care o conduce, Berkshire Hathaway.

Din aceste scrisori putem invata principiile de busines si conceptiile pe care Buffett le-a utilizat pentru a-si construi succesul in industria financiara.


Charles Mackay - Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds

Charles Mackay - Extraordinary Popular Delusions and the Madness of CrowdsCharles Mackay a fost un jurnalist care a incercat prin intermediul cartii "Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds" sa explice de ce investitorii inteligenti si de cele mai multe ori bine informati decid sa se alature "turmei" cand este vorba de investitii, in loc sa tina cont de propriile opinii.

Aceasta caracteristica este esentiala pentru a intelege fluctuatiile majore ale pietelor financiare.

Martin Zweig - Winning On Wall Street

Martin Zweig - Winning On Wall StreetExcentricul investitor Martin Zweig a reusit sa prezica crahul din 1987. In cartea sa "Winning On Wall Street" explica o strategie de investitii care se concentreaza pe minimizarea riscurilor si limitarea pierderilor.

Zweig crede in ideea ca trebuie sa cumperi la momentul in care probabilitatea ca piata sa avanseze este cea mai mare.