6 / 7

Canalul Siret-Baragan

Canalu Siret-Baragan este un alt proiect important aflat pe lista Executivului in acest an. Cu o investitie evaluata la 2,6 miliarde de euro, acesta ar urma sa primeasca in prima faza o finantare de 50 de milioane de euro.
De acest proiect s-a aratat interesata, in 2011, compania China National Agricultural Group Corporation, potrivit Mediafax.

Tot in 2011, Valeriu Tabara, la acea data ministru al Agriculturii, anunta ca ministerele Agriculturii si Mediului vor sa incheie un parteneriat public-privat pentru constructia canalului, care ar facilita irigarea a 500.000 de hectare de teren, valoarea totala a proiectului fiind de 3,6 miliarde de euro.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va primi un buget cu jumatate de miliard de euro mai mai mult decat in 2012, iar premierul Victor Ponta spune acesti bani sunt destinati pentru reluarea lucrarilor la Canalul Siret- Baragan.

Dupa ce canalul va fi finalizat, ascesta ar putea asigura irigarea a 800.000 de hectare de teren agricol, a scris incomemagazine.ro.

Foto: captura recolta.eu

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri