4 / 6

Codruta Pisa, director financiar Sodexo

Despre posibila reducere a CAS cu 5%:


"Eu cred ca autoritatile vor sa vada cat de creativi suntem noi finantistii, pentru ca in general suntem obisnuiti ca in martie sa vina cu tot felul de idei inovatoare. Dar, noi am demostrat ca ne adaptam. Putem sa trecem la orice sistem, trebuie totusi sa vedem si unde se opresc ei.


Daca se va implementa o astfel de masura ea va fi foarte buna! Am observat in ultimii ani ca majoritatea firmelor au trecut printr-o reducere de profit, a cifrei de afaceri. O firma care este destul de mult legata de un aspect fiscal are o stabiliate mult mai mare. De altfel, taxarea cat mai jos este un lucru care trebuie subliniat. Este o masura buna. dar foarte greu de realizat. Nu avem de unde sa luam bani pentru cei aproape 6 milioane de pensionari".


Despre modificarile fiscale din 2014:


"Cu privire la TVA este foarte importanta masura de reducere a acestei cote. Sodexo a fost afectat de acea masura cu TVA la incasare si nu cred ca am vazut un impact destul de pozitiv asa cum se asteptau autoritatile. Acum, masura de TVA la incasare cu caracter optional, o consider una buna. In acelasi timp, si cresterea limitei de TVA rambursat fara inspectie fiscala anterioara.


Am vazut ca in momentul in care a crescut TVA am ajuns sa avem taxele pe care le avem de platit catre stat mai mari decat profitul. Nu este normal. Asteptam sa vedem alte masuri care chiar ajunta mediul de afaceri care creeaza locuri de munca si ajuta economia sa se dezvolte. In ultimii 10 ani cred ca au fost aproximativ 10 modificari fiscale. Acest lucru nu poate sa ofere stabilitate nici noua, nici strainilor. Aceasta modificare continua a codului fiscal a facut sa vedem reducerea investitiilor straine intr-un ritm foarte mare, de la peste 9 mld. in 2006-2007 la sub 2 mld. in ultimii ani."

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri