5 / 6

George Trantea, Niculeasa Law Office

Despre posibila reducere a CAS cu 5%:


"In legatura cu reducerea CAS, avantajul nu este neaparat juridic, ci ar putea fi legat de optimizarea propiu-zisa. Cel mai probabil vom avea mai putine solicitari de a optimiza cheltuieli legate de contributii, de a reduce acest CAS. Putem reduce aceste contributii, insa aceste masuri nu vor aduce un rezultat benefic, daca nu se va lucra si la partea cealalta - a cheltuielilor pe care compania le face cu acesti bani in plus".


Despre modificarile fiscale din 2014:


"Una dintre cele mai importante modificari fiscale au fost cele care au privit codul de procedura fiscala, si una dintre acestea a fost cea legata de dobanzi. In sfarsit s-a modificat prevederea care a afectat o mare parte dintre antreprenorii care au fost certati cu Fiscul; dobanzile nu se acordau in acea perioada.


Jurisprundenta in curs de justitie Steaua Romana a stabilit ca ar trebui acordate, in ceea ce priveste TVA, insa ramasesera descoperite toata celelalte taxe si impozite. Aceasta modificare a codului de procedura fiscala spune ca indiferent de taxa, daca sumele care au fost achitate nu au fost datorate si ai castigat in Instanta, ai dreptul la dobanzi pe toata perioada respectiva. Astfel, Fiscul va fi dispus sa se miste mai repede si mai eficient, stiind ca ar putea sa plateasca anumite dobanzi".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri