Curentul, mai ieftin

Curentul, mai ieftin

Pretul reglementat al electricitatii va inregistra o scadere incepand cu luna iulie 2014, care se va regasi si in factura finala, a declarat Emil Calota, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), fara a preciza nivelul ieftinirii.

RCA mai scump

RCA mai scump

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) considera ca este necesara în continuare o actualizare a tarifelor de prime pentru asigurarile auto obligatorii (RCA), tinand cont de indicatorii care arata echilibrul dintre tarifele de prima si de posibilitatea de acordare a despagubirilor.

"Rata daunei si rata combinata, care arata echilibrul dintre tariful de prima si posibilitatea de a acorda despagubirile si de a-si asuma ceea ce au angajat în contractele de asigurare, au fost, pe RCA, în primul trimestru din 2014, de 118 % si 149% si indica clar o necesitate de actualizare a tarifelor pentru a fi acoperite cheltuielile asumate", a declaratdirectorul Directiei de Asigurari Obligatorii din ASF, Mona Cucu, potrivit Agerpres.

Roaming mai ieftin

Roaming mai ieftin

Tarifele pentru serviciile de roaming din Uniunea Europeana vor scadea de la 1 iulie cu 20-55%, utilizatorii urmand sa plateasca 0,19 euro/minut (fara TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fara TVA) pentru primirea unui apel si 0,06 euro (fara TVA) pentru trimiterea unui SMS. Mai multe detalii despre preturile la roaming.

CAS mai mic

CAS mai mic

Reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajatori, de la 20,8% la 15,8%, ar situa Romania pe locul 2 in regiune in topul tarilor cu cele mai scazute costuri cu asigurarile sociale, depasind Polonia, cu 16,26%, insa dupa Slovacia, unde contributia este de 14% din fondul de salarii realizate.