1 / 15

Atragerea integrala a celor 23 miliarde de euro de la UE

Romania a pierdut aproape 8 miliarde de euro din totalul de 19 miliarde de euro pe care Uniunea Europeana le-a pus la dispozitie in exercitiul financiar 2007-2013. Gradul de absorbtie pe acest prim exercitiu financiar de la aderarea la UE va fi cel mai probabil de numai 60%. In plus, fraudele in accesarea fondurilor europene au depasit 200 de miloane de euro, Romania fiind afectata la nivel de imagine nu doar de neputinta de a lua bani europeni, ci si de numeroasele scandaluri de deturnare a fondurilor europene.


Pe de alta parte, vecinii nostri de la sud, desi sunt tot la prima experienta cu fondurile europene, depaseau un grad de absorbtie de 75% in iunie 2015 si ar putea sa incheie exercitiul financiar cu peste 90%. Spre rusinea noastra, Romania este codasa Europei in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene.


Pentru actualul exercitiu financiar, 2014-2020, Romania are la dispozitie 23 miliarde de euro, dar avem nevoie de profesionisti care sa stie cum sa atraga acesti bani gratuiti in tara, cum si unde sa ii directioneze si, mai ales, cum sa ii fereasca de fraude. #RomaniaProfesionista are nevoie sa recupereze mai repede decalajele structurale fata de Occident, iar fondurile europene sunt cea mai simpla cale de a face acest lucru.


Sursa foto: Borislav Bajkic_Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri