13 / 15

Atentie la protectia micilor actionari

Un element important al increderii in piata de capital, care ar trebui sa ajute la cresterea gradului de educatie financiara, este protectia micilor investitori.


In ultimii 20 de ani, piata de capital a fost zguduita de diverse scandaluri. FNI, cazul Sima, care a zguduit intreaga opinia publica sau recentul scandal Harinvest sunt printre cele mai celebre astfel de situatii. Insa, pe parcursul anilor au fost numeroase probleme de nerespectare a drepturilor actionarilor minoritari, in diverse adunari generale sau intruniri.


Cumulate sau individual, aceste lucruri distrug increderea si dorinta romanilor de a deveni investitori pe bursa si actionari la companiile listate.


Toate se intampla din cauza lipsei de educatie financiara, lipsei de intelegere a rolului unui actionar minoritar dar si neimplicarea autoritatilor in rezolvarea transanta a acestor probleme. Consideram ca aceasta problema este una catre trebuie rezolvata major, daca ne dorim o piata de capital cu adevarat matura si accesibila publicului larg.


Sursa foto: sakkmesterke/Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri