4 / 15

Transparenta institutiilor publice - hai sa avem site-uri din mileniul 3

Se da acest articol. Se adauga 12 milioane de euro, introdusi in „portalul” eRomania si ne intrebam – cine este raspunzator? De ce exista?


Ce s-ar fi putut face cu banii aceia? Cate piste de bicicleta, kilometri de autostrada sau, de ce nu, site-uri (profesioniste) ale institutiilor publice?


Este o bataie de joc nationala, pe spinarea noastra si bani in buzunarul Omnilogic, companie care nu a fost nici pana astazi trasa la raspunde in urma sifonarii banilor publici.

Tema numarul doi


Incearca sa intri in contact, prin eMail, cu Primaria Municipiului Bucuresti. De fapt, nu incercati, nu exista adresa de eMail si nu doresc sa va pierd timpul. Exista doar un formular atat de dificil de completat/gasit, incat trebuie sa fii masochist (sau extrem de motivat!) pentru a incerca sa le trimiti o sesizare. Este un site ca in anii `90, o bataie de joc, din nou, a uneia dintre cele mai importante institutii de stat.


Exemplele sunt nenumarate si nu se rezuma la site-uri ale primariilor sau agentiilor de stat, ci si site-uri ale ministerelor foarte dificil de folosit, neaerisite, facute parca astfel incat sa te descurajeze sa le folosesti.


Traim intr-o societate in care, teoretic, institutiile statului si angajatii lor (inclusiv parlamentarii) ar trebui sa ne slujeasca pe NOI, nu invers. Iar puntea de legatura primara intre cetateni si reprezentantii lor este reprezentata de site-urile institutiilor de care ai nevoie. Or, daca acestea nu sunt moderne, vizibile, bine intretinute si updatate, construite la preturi in linie cu cele din sectorul privat, acestea nu fac decat sa reflecte, inca o data, indiferenta celor care servesc poporul.


In 2016, din nou, va indemnam sa trimitem multiple sesizari institutiilor pentru modificarea si alinierea site-urilor publice la secolul 21, pentru a include mijloace moderne de comunicare, inclusiv plati online catre institutiile care ar trebui sa le accepte. Sa eliminam cozile la ghisee si sa comunicam modern.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri