7 / 10

Ministerului Transporturilor

Planuri mari sau doar apa de ploaie? Asta este intrebarea dupa ce am analizat cu atentie planurile Ministerului Transporturilor pe infrastructura feroviara si in ceea ce priveste transportul subteran cu metroul din Bucuresti, asta in conditiile in care suntem cu mult in urma unor tari dezvoltate cand vine vorba de alternativa de transport in tara, dar si in Capitala.


Ministerul Transporturilor vrea ca in acest an sa elaboreze Planurile de Reorganizare Institutionala in vederea imbunatatirii capacitatii de Implementare a proiectelor de Infrastructura Rutiera - autostrazi si drumuri expres (CNADNR), de Infrastructura Feroviara (CFR Infrastructura), de Infrastructura de Metrou (METROREX) si de Infrastructura Navala (APMC - Port Constanta). Afla aici mai multe despre prioritatile ministerului pentru infrastructura feroviata si transportul subteran.


Proiectele de infrastructura rutiera, autostrazi si drumuri expres, de care trebuie sa se ocupe CNADNR in 2016 sunt demararea implementarii autostrazilor Pitesti - Sibiu, Comarnic - Brasov, autostrada Transilvania (Bors - Suplacu de Barcau si Nadaselu), precum si autostraziie Ploiesti - Pascani si Tg Mures - Iasi.


Vezi aici obiectivele strategice ale Romaniei de pe reteaua transeuropeana TEN-T Centrala (ian-oct 2016)

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri