2 / 15

Dupa un rateu in 2016, JC Flowers cumpara in cele din urma Piraeus Bank

Cu doar cateva zile inainte de Craciun, grupul grecesc Piraeus a anuntat ca a vandut catre fondul de investitii JC Flowers subsidiara locala - Piraeus Bank Romania.


Potrivit acelorasi surse, fondul JC Flowers ar fi facut o oferta mai buna pentru Piraeus Bank decat Horia Manda, presedintele Patria Bank, care prin intermediul vehiculului de investitii Axxess Capital urmarea sa creasca cota de piata a grupului financiar creat pe bazele Nextebank si Carpatica.


Fondul american JC Flowers a mai urmarit si in urma cu un an preluarea subsidiarei din Romania a grupului elen Piraeus, dar negocierile au esuat atunci.


Tranzactia care a fost semnata in seara zilei de 21 decembrie 2017 a primit aprobarea directoratului bancii mama si a Fondului Elen de Stabilitate Financiara, urmand sa fie supusa analizei autoritatilor romanesti. Grecii estimeaza ca preluarea se va incheia in prima jumatate a acestui an.


"Piraeus Bank Romania are o lichiditate si o solvabilitate solida, dar si active de calitate in economia cu cea mai rapida crestere din Uniunea Europeana. Asteptam cu interes sa incheiem achizitia Piraeus Bank Romania si sa cream o banca puternica si independenta in sectorul bancar dinamic romanesc", a precizat si J. Christopher Flowers, CEO si Managing Director al fondului de investitii.


Piraeus Bank Romania a raportat la 9 luni un profit brut de 3,8 milioane euro, fata de perioada similara a anului trecut cand a inregistrat pierderi. Activele totale ale bancii au crescut fata de inceputul anului cu 6%, ajungand la 1,67 miliarde de euro, situandu-se la mijlocul clasamentului bancar in Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri