1 / 7

BVB ar putea castiga investitori straini plecati din Rusia

In Romania, razboiul nu a generat prea multe influente. Cele mai multe se vor resimti pe termen lung, spun specialistii, ca urmare a fenomenului de contagiune, daca bursele dezvoltate vor avea de suferit sau daca acest conflict va continua.

Pe termen scurt, Ovidiu Fer, analist in cadrul bancii de investitii Wood&Company, vede un impact pozitiv pentru pietele ca cea din tara noastra. “Acest efect se va datora faptului ca multe fonduri sunt orientate regional. In acest caz in EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Iesirile masive din Rusia au deci ca alternativa si Romania (desi se pare ca pentru moment au fost indreptate cel mai mult catre Turcia)”, a declarat acesta, pentru Wall-Street.

Analistul crede ca planeaza un semn de intrebare asupra regiunii, din cauza influentei foarte puternice pe care o are Rusia. “Cred deci ca fondurile din EMEA vor avea ceva mai putina cautare”, a mai spus Fer.

Ionut Bindea, analist la Vanguard, crede ca efectul conflictului asupra bursei romanesti va fi cel mai probabil unul marginal, sub forma unui efect de contagiune, daca bursele puternice vor avea de suferit. “Dintre emitentii listati la BVB este posibil sa fie afectati cei care au interese economice in zona Caspica sau cei a caror activitate are legatura cu proiectul Nabucco”, a mai explicat analistul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri