3 / 7

Rompetrol nu a suferit pierderi in urma inchiderii benzinariilor din Georgia

Compania Rompetrol sustine ca nu a inregistrat pierderi majore din cauza ca si-a inchis doua benzinarii din cele 29 pe care le detine in Georgia, ca urmare a razboiului, informeaza NewsIn.

"Intre timp, compania Rompetrol Georgia a decis deschiderea statiei Zugdidi (vecinatate Abhazia), in timp ce statia Gori (vecinatate Osetia de Sud) va fi in continuare inchisa pana la clarificarea situatiei din zona. Activitatea Rompetrol Georgia se desfasoara si s-a desfasurat in permanenta in regim normal de lucru. Compania nu a inregistrat pierderi majore, reusind sa administreze cu succes operatiunile in aceasta perioada dificila si sa fie atat un furnizor stabil in piata de profil, cat si un factor de stabilitate civica", potrivit datelor furnizate ieri de Rompetrol sursei citate.

De asemenea, reprezentantii companiei mai spun ca activitatea Grupului Rompetrol nu a fost afectata de inchiderea celor doua porturi din Georgia, Batumi fiind redeschis vineri, 15 august, iar prin Kulevi nu sunt derulate niciun fel de operatiuni.

Premierul kazah Karim Masimov a ordonat la 11 august 2008 suspendarea transporturilor de petrol prin portul georgian Batumi, de la Marea Neagra, ca urmare a conflictului armat dintre Georgia si Rusia. KazMunayGaz a devenit, in februarie 2008, singurul actionar al terminalului petrolier din portul Batumi, dupa ce a cumparat pachete de actiuni de la partenerii sai.

Rompetrol miza pe portul georgian pentru aprovizionare, in cadrul unor proiecte comune cu KazMunayGaz.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri