1 / 6

Sibiul, tot mai lovit de criza financiara

Lista judetelor in care companii din industrie concediaza personal se largeste in fiecare zi. Ziua de ieri a fost una neagra pentru multe firme, fie ca aveau sau nu deja programata incetarea productiei.

Asa cum reiese din Harta Crizei Economice publicata de Wall-Street, Sibiul este unul dintre judetele din Romania cel mai puternic afectate de hemoragia financiara care a cuprins intreaga lume.

Doua din cele mai mari companii din judetul Sibiu, Ambient si Concefa vor concedia aproape 1.000 de oameni, principala cauza fiind criza economica de pe plan mondial, au anuntat reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Sibiu.

Sezonul rece si criza financiara sunt motivele care duc la disponibilizarea a 248 de angajati ai companiei Ambient. Concedierile se vor face in perioada 1-10 decembrie, anul acesta, potrivit planurilor companiei al carui obiect principal de activitate este comertul cu materiale de constructii, instalatii si finisaje.

"Sunt doua motivele care duc la aceste dispnibilizari. Primul este legat de faptul ca activitatea noastra se reduce, anual, in perioada rece, ceea ce face sa restrangem cheltuielile. In al doilea rand, noi aveam in plan o eficientizare a activitatii, prin reducerea cheltuielilor, iar criza financiara a grabit acest proces", a declarat, potrivit NewsIn, Dana Modrescu, manager marketing si comunicare in cadrul Ambient.

In primavara acestui an, retailerul sibian anunta planuri mari pentru 2008: trei hipermarket-uri, din care doua locatii deja anuntate, la Ramnicu Valcea si Miercurea Ciuc.

“Investitia va fi in jur de 15 -25 milioane euro. Intentia noastra este ca, pana la finalul anului 2010, brandul Ambient sa fie prezent si in alte 10 orase”, declara in martie, pentru Wall-Street, Dana Modrescu, Brand Manager Ambient.

La reducerea costurilor in vederea eficientizarii activitatii se refera si actionarul principal al Ambient, Ioan Ciolan. "In orice moment, obiectivul cheie al unei companii este controlul costurilor. In contextul actual, administrarea eficienta a costurilor este stringenta si direct responsabila de viitorul companiei", a declarat Ciolan.

Disponibilizarea celor 248 de angajati va duce la reducerea efectivului de personal cu circa 8 la suta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri