1 / 26

Criza financiara

Criza creditelor ce a izbucnit in SUA, in august 2007, a ajuns si in Europa, iar efectele sale sunt resimtite in prezent si pe piata romaneasca.

Fie ca vorbim de o criza a capitalismului, ori de criza unui sistem care s-a indepartat de valorile fundamentale ale capitalismului, ultimele trei luni de zile au provocat un sentiment panicard multor jucatori si comentatori economici.

Wall-Street a consultat, in aceasta perioada, manageri din toate pietele, analisti de top din zona de investitii, piete de capital si real-estate pentru a surprinde cele mai relevante invataturi ale crizei care genereaza evenimente grave si inedite.


Criza economica internationala a produs mari fluctuatii si pe piata economica din Romania, afectand atat piata bursiera, cat si piata valutara. Bursele de la Bucuresti s-au prabusit pe 8 octombrie astfel ca Bursa de Valori Bucuresti a fost inchisa intreaga zi, urmata de piata din Sibiu. Efectele s-au resimtit si pe piata valutara unde leul a scazut aproape de pragul de 4 lei, fiind nevoie de interventia bancii centrale pentru a-l intari.

Guvernatorul Bancii Nationale a dat asigurari ca sistemul bancar din Romania este stabil, explicand ca bancile straine care detin participatii pe piata romaneasca nu isi pot scoate banii in orice conditii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri