1 / 5

Opinii diferite in familia liberalilor

Opinia are relevanta atat prin prisma faptului ca este formulata de unul dintre cei mai influenti oameni de afaceri din mediul de business autothton, cat si prin postura lui Dinu Patriciu de membru-cheie al Partidului National Liberal (PNL), entitatea politica ce a guvernat Romania la inceputul crizei financiare, aflata in prezent in plin proces de reorganizare.

Liberalii transmit in aceasta perioada opinii diferite in privinta imprumutului de la Comisia Europeana si Fondul Monetar International: daca presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, declara constant ca Romania nu are nevoie de un acord cu FMI, fostul ministru de finante, Varujan Vosganian, sustine ca imprumutul este necesar.

Atat relatia apropiata dintre fostul premier Calin Popescu Tariceanu si omul de afaceri Dinu Patriciu, cat si convingerile comune celor doi liberali sunt sustinute de pozitia fata de un acord cu FMI. "Imprumutul de la FMI este un semnal foarte prost, de slabiciune. Un investitor privat nu se mai uita pe ratingurile date pe firma", a declarat Dinu Patriciu, la Realitatea TV.

Patriciu a mai spus ca se poate trai chiar mai bine in criza, daca stii sa o speculezi si ca solutia se gaseste in mediul de afaceri.

"Criza este doar o schimbare de proprietate. Se poate trai chiar mai bine, daca stii sa o speculezi. Eu stiu ca o criza este o oportunitate. Inseamna mai putini bani si mai multa inteligenta", a declarat Dinu Patriciu.

El a dat ca exemplu Canada, care datorita sistemului bancar solid nu resimte criza.

Dinu Patriciu a mentionat ca vor trece cu bine peste criza cei curajosi si ca cele doua arme cu care se poate invinge criza sunt curajul si inteligenta. Printre solutiile la care ar trebui sa se recurga, Patriciu a mentionat reducerea TVA la 15% si a cotei unice la 10%.
In ceea ce priveste evolutia pretului barilului de petrol, Dinu Patriciu considera ca "petrolul a ajuns la un punct care pare de echilibru, dar, pe termen mediu si lung, se va duce in sus".

Dinu Patriciu este director general executiv al grupului Rompetrol si are afaceri in mai multe domenii printre care imobiliare si energii regenerabile.

Omul de afaceri Dinu Patriciu este singurul roman care apare anul acesta in clasamentul miliardarilor lumii intocmit de Forbes, cu o avere estimata la 1,8 miliarde de dolari, in scadere fata de anul trecut, cand prestigioasa revista indica pentru Patriciu o avere de 2,5 miliarde de dolari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri