4 / 5

Vosganian: Imprumutul de la FMI, esecul politicii fiscale a actualului Guvern

Fostul ministru de finante, Varujan Vosganian, a declarat ca imprumutul la FMI reprezinta esecul politicii fiscale a actualului Guvern si a sustinut ca Romania e guvernata de FMI si Traian Basescu.

"Guvernul Romaniei nu are o evaluare corecta a realitatii si arata ca, neintelegand realitatea, nu poate sa ajunga acolo unde trebuie. Acesta este si motivul pentru care, in acest moment, avem nevoie de FMI, care a ajuns practic sa guverneze in locul actualului guvern. Acest guvern nu e stapan pe situatie si nu e nici credibil. In locul sau guverneaza FMI si Traian Basescu", a spus Varujan Vosganian, citat de NewsIn.

Vosganian a adaugat ca "abaterea fata de realitate" a evaluarii Guvernului este de circa sase miliarde de euro. "Eu cred ca deficitul va fi mult mai mare decat 4,6%", a completat Vosganian.

Purtatorul de cuvant al PNL a mai spus ca in Romania este mai degraba o criza guvernamentala decat una economica.

"Acest guvern nu este in criza nu numai cu realitatea romaneasca, ci este in criza si cu el insusi. E limpede ca PSD are o pozitie pasiva. Aceasta se vede si din declaratiile presedintelui PSD. Practic, avem doua PSD-uri. Avem un PSD la guvern, format din ministrii si secretari de stat, si avem un PSD in opozitie, restul PSD-ului in frunte cu presedintele sau Mircea Geoana", a mai sustinut senatorul liberal.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri