1 / 11

Asesoft a cumparat 51% din eMAG

Asesoft Distribution, una din cele mai mari firme de distributie de pe piata romaneasca, a cumparat 51% din liderul pietei de comert online, eMAG. Aceasta este cea de-a doua tranzactie din piata locala de IT din 2009 dupa ce, in urma cu o luna, Asesoft preluase divizia de distributie a grupului Flamingo.

Iulian Stanciu, directorul general Asesoft, a afirmat ca planul pentru eMAG dupa preluare este sa fie un business pe crestere, considerand retailerul online un brand cu o valoare foarte mare.

“Cautam de un an de zile un investitor strategic, firma nu mai putea sa se sutina singura, doar din veniturile proprii, asa cum a facut 7 ani. Business-ul si strategia eMAG nu se vor schimba deloc, principala noastra strategie este sa diversificam oferta”, a explicat Radu Apostolescu, fondatorul eMAG.

Asesoft Distribution a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 127 milioane de dolari, in crestere cu 22% fata de 2007, iar pentru acest an estimeaza o crestere de 2,5% a cifrei de afaceri pana la 130 de milioane de dolari, la o marja de profit care va ajunge la 1%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri