1 / 6

Industria este prima care va da semnul revenirii economice

“Contractia economica pentru 2009 prognozata de FMI, de 8 – 8,5%, este realista si este in linie cu ultima noastra prognoza (n.r. -8%), iar in 2010 putem sa revenim pe teritoriu pozitiv”, a explicat, pentru Wall-Street, Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank Romania.

In plus, daca guvernul va face o ajustare a cheltuielilor de 0,8% din PIB avem sanse sa ne incadram in noua tinta anuntata de reprezentantii FMI.

“Deficitul bugetar mai mare acceptat de FMI este o consecinta a scaderii economice mult mai mare decat au prognozat, initial, specialistii fondului”, a spus Ionut Dumitru.

Economia romaneasca va inregistra incepand de la sfarsitul acestui an rate trimestriale de crestere pozitive sau foarte aproape de zero, sustine economistul Raiffeisen Bank.

“Trimestrul al treilea din 2009 poate sa fie cel mai prost din acest an sau poate sa fie cel care sa ne asigure intrarea pe crestere in trimestrul patru, dar totul depinde de agricultura”, a mai explicat Dumitru.

Industria este prima care va da semnul revenirii economice, considera Ionut Dumitru, care a adaugat: “Industria si-a oprit caderea si este deja pe usoara crestere. O sa constatam iesirea din recesiune mai tarziu decat s-a produs”.

Citeste si alte patru articole relevante, pe fondul diagnosticului dat de FMI:

Bancherii de investitii: Prognoza FMI este realista

Cum vad avocatii de business concluziile misiunii FMI


Cum au primit oamenii de afaceri si sindicalistii diagnosticul FMI?

Efectele prognozelor FMI, departe de Bursa de Valori



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri