1 / 4

Basescu, despre romanii din diaspora: "S-au mobilizat extraordinar"

Dupa centralizarea rezultatelor din toate sectiile,Traian Basescu a obtinut 50,33%, iar Mircea Geoana 49,66%, iar diferenta dintre cei doi este de 0,67 procente.

In urma numaratorii, la scrutinul prezidential s-au prezentat 58,02% dintre alegatori, adica 10.620.116 alegatori, fiind valabil exprimate 98,69%, adica 10.481.568 voturi.

Mai concret, pentru Traian Basescu au votat 5.275.808, iar pentru Mircea Geoana 5.205.760 voturi. Diferenta dintre cei doi este, astfel, 70.048 voturi.

Au fost anulate 1,3% din voturi, adica 138.476 voturi, potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Central.

Procesele verbale din teritoriu vor fi verificate astazi si maine, a anuntat purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, care a precizat ca procesul final al BEC va fi trimis la CCR cel mai probabil joi.

Traian Basescu a multumit ieri romanilor care l-au votat, avand o mentiune speciala pentru cei din dispora, si mai ales Statele Unite: "s-au mobilizat extraordinar".

"Acum se poate face o declaratie normala, echivalentul celei de ieri seara si incep prin a multumi celor care au votat pentru mine, dar si celor care nu au votat pentru mine, optand pentru contracaniddatul meu, domnul Mircea Geoana. Pentru mine toti sunt romani si, ca presedinte, ii voi trata in mod egal. Vreau sa multumesc in mod deosebit si romanilor din afara frontierelor, ma gandesc la romanii din Italia, romanii din Spania, romanii din Franta, romanii din Germania, din Marea Britanie, din Irlanda, dar si romanilor din Republica Moldova", a declarat Basescu, potrivit televiziunilor de stiri.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri