Gandul

GandulVarianta procurorilor – ce cauta in dosarul lui Vantu stenogramele cu ziaristi si politicieni, scrie Gandul pe prima pagina.

Noi stenograme au aparut in dosarul penal al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Stenogramele reprezinta discutii cu politicieni - Mircea Geoana, Dan Ion Popescu, Cozmin Gusa - si jurnalisti (Bogdan Chirieac, Catalin Popa, Corina Dragotescu, Sergiu Toader). SOV discuta politica, il felicita pe Geoana in calitate de presedinte al Romaniei si spune de ce ar fi pus la cale suspendarea lui Traian Basescu.

Adevarul

AdevarulRomania vazuta prin ochii lui Vintu, titreaza Adevarul.

Interceptari telefonice atasate la dosar, aparent fara legatura cu cauza, arata cat de implicat a fost omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu in batalia politica din 2009. In ziua alegerilor il anunta primul pe Mircea Geoana ca e viitorul presedinte al Romaniei si deplangea a doua zi, cu Relu Fenechiu, rezultatul final.




Romania Libera

Romania LiberaCu cine impartea SOV puterea, ne informeaza Romania Libera.

6 decembrie 2009: Cu o ora inainte de inchiderea urnelor, Vintu discuta impartirea posturilor in viitorul guvern cu un senator pe care RL l-a identificat a fi liberalul Dan Radu Rusanu. Acesta neaga existenta discutiei cu SOV, dar admite ca numarul de telefon din stenograma SRI care reda dialogul ii apartine.


Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiFirele lui Sorin Ovidiu Vintu, intinse peste Romania, scrie Evenimentul Zilei.

Stenogramele convorbirilor telefonice purtate de Sorin Ovidiu Vintu cu jurnalisti si politicieni vin sa demonstreze influenta si puterea acestuia. Politicieni din toate partidele, jurnalisti (in mare parte angajati ai sai), dar si oameni de afaceri si reprezentanti ai unor institutii publice. Toti intregesc tabloul celor care l-au cunoscut, cel putin prin intermediul telefonului mobil, pe Sorin Ovidiu Vintu si au simtit pe pielea lor influenta si puterea omului de afaceri.