1 / 11

Austeritatea bugetara

Mai bine mai tarziu decat niciodata. Vara anului 2010 a adus primele masuri de austeritate de la debutul crizei: reducerea salariilor bugetarilor cu 25% si majorarea taxei pe valoare adaugata (TVA) cu 5 puncte procentuale, la 24%.

Masurile anticriza luate de autoritati au creat instabilitate in mediul privat, au influentat strategia de business a companiilor, au facut ca anumite tranzactii si investitii sa fie blocate, iar la nivel social, au dus la miscari sindicale, care au culminat in luna octombrie.

Potrivit presedintelui Traian Basescu, daca in 2010 s-a facut o ajustare destul de bruta a numarului de salariati, anul viitor trebuie sa se treaca la ajustarea fina.

Cu siguranta, a stabili o ierarhie a celor mai importante evenimente de business dintr-un an, mai ales unul de criza, reprezinta un demers subiectiv. Jurnalistii Wall-Street.ro au ales cele mai importante momente economice din 2010 atat in functie de importanta lor pentru economia romaneasca, dar si prin prisma subiectelor de presa dezvoltate de-a lungul anului.

Va invitam sa alegeti dumneavoastra, cititorii Wall-Street.ro, cel de-al 10-lea eveniment de business al anului 2010 in functie de ce ati citit in presa de afaceri in ultimele 12 luni. Trimiteti propunerea dumneavoastra aici, la sectiunea Comentarii sau pe email la adresa redactie@wall-street.ro.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri