1 / 4

Strategii de intrare

Unele actiuni reprezinta solutii foarte bune pentru investitorii care vor sa speculeze fluctuatiile de pret din piata. In general, un trader este interesat de actiunile cu volatilitate ridicata dar si lichide. Lichiditatea permite intrarea si iesirea de pe o actiune la un pret bun, datorita spread-urilor reduse dintre ordinele de cumpare (bid) si vanzare (ask). In acelasi timp, o volatilitate mare inseamna profit sau pierdere mare.

Dupa identificarea actiunilor cautate, trebuie sa fie stabilite punctele posibile de intrare in piata. Pentru a face acest lucru, investitorii trebuie sa aiba in vedere evolutia graficelor cu lumanari (pentru mai multe detalii despre acestea, click aici), a cotatiilor in timp real cat si a stirilor ce apar in piata, noteaza investopedia.com.

La analizarea graficelor cu lumanari, investitorii se concentreaza pe evolutia volumelor, analiza tehnica (linii de trend) si modelele de lumanari.

Lumanare DojiModelul de lumanare „doji” (vezi imaginea atasata) precum si lumanarile de intoarcere „spinning top” adesea pot reprezenta un semnal solid de intoarcere a trendului.

Lumanarile doji indica incertitudine ridicata in piata, lipsa corpului aratand ca piata a inchis la un pret foarte apropiat, daca nu chiar identic nivelului de la deschidere (pentru un video detaliat despre lumanarile doji, click aici).

In mod normal speculatorii cauta spike-uri de volum, care arata daca investitorii sustin preturile la nivelurile actuale.

Al doilea lucru urmarit este reprezentat de suporturile precedente pentru preturile din prezent. De exemplu minimul sau maximul anterior al zilei.

Ultimul element avut in vedere este reprezentat de cotatiile din timp real, care arata toate ordinele din piata si marimea acestora.

Urmarind acesti trei pasi, investitorii pot determina daca lumanarea doji anunta o schimbare de trend, si isi pot lua pozitii corespunzatoare in piata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri