De ce sa cumperi actiuni Transelectrica?

De ce sa cumperi actiuni Transelectrica?Transelectrica este compania care asigura transportul energiei electrice in tara noastra si administreaza sistemul energetic national, functionand in regim de monopol. Tarifele percepute sunt reglementate de Autoritatea Nationala de Transport in domeniul Energiei (ANRE), fiind stabilite astfel incat sa asigure companiei o marja de profit.

In august 2006, Transelectrica era prima companie cu capital majoritar de stat listata in programul guvernamental “O piata puternica – dezvoltarea pietei de capital”. Compania a ajuns in top 10 emitenti dupa capitalizare si a fost inclusa in cei mai importanti indici ai Bursei de Valori Bucuresti. A fost prima companie de pe bursa care a adoptat codul de guvernanta corporativa.

Valoarea maxima a pretului Transelectrica (simbol TEL) a fost 49,30 lei, pe 7 mai 2007, iar valoarea minima a fost atinsa pe 11 martie 2009, fiind de 8,55 lei. Actiunile cumparate in oferta pot fi vandute oricand pe bursa.

Cum si de unde poti cumpara?

Cum si de unde poti cumpara?Oferta publica de vanzare de actiuni Transelectrica este deschisa tuturor persoanelor fizice si juridice din Romania si strainatate, cu exceptia tarilor unde exista restrictii.

In oferta publica pot participa persoane care au un cont de investitii la bursa dar si persoane care nu au mai investit niciodata la bursa pana acum.

Perioada de subscriere in cadrul ofertei este intre 14,90 si 19,20 inclusiv, respectiv pe parcursul a 10 zile lucratoare.

Orarul de subscriere la sediile Bancii Comerciale Romane S.A. (sediul central si unitatile teritoriale BCR), SSIF Intercapital Invest S.A., SSIF Swiss Capital S.A. si Participantilor care au semnat un angajament de asumare a „Conditiilor de derulare a ofertei” cu managerul de sindicat este de luni pana vineri intre orele 9:30 - 17:00 ora Romaniei, pe toata durata perioadei de derulare

De unde poti cumpara?

De unde poti cumpara?Poti subscrie in oferta Transelectrica prin mai multe variante:

- la locatiile de subscriere ale sindicatului de intermediere format din Banca Comerciala Romana, SSIF Intercapital Invest si SSIF Swiss Capital.

- la sediile oricarui participant la sistemul Bursei care a semnat un angajament de respectare a termenilor ofertei cu BCR. In prima zi de derulare, aproximativ 40 de intermediari ofereau acces la oferta, lista fiind in continua actualizare.

- online, prin sistemul Ktrade al Intercapital Invest.

Prima oferta a unei companii la care se poate subscrie online

Prima oferta a unei companii la care se poate subscrie onlineClientii Intercapital Invest pot subscrie la oferta Transelectrica prin intermediul sistemului de tranzactionare Ktrade.

In prospectul de oferta publica sunt informatii complete despre documentele necesare subscrierii pentru toate categoriile de investitori.

Pe langa documentele de subscriere va trebui sa realizezi si plata actiunilor subscrise sau sa prezinti dovada de plata, respectiv depunerea de numerar, virament bancar al sumelor necesare subscrierii in conturile de oferta sau celelalte metode.

Subscrierile realizate in cadrul ofertei sunt irevocabile. Pretul subscrierii poate fi majorat pe perioada ofertei, prin completarea unui formular de Modificare a Subscrierii, cu conditia ca valoarea noii subscrieri sa nu fie mai mica decat valorea subscrierii initiale.

Pentru a efectua subscrieri prin intermediul sistemului online al Intercapital Invest, trebuie sa dispui de bani in contul de investitii deschis la Intercapital Invest, sau, in prealabil, sa alimentezi acest cont de investitii cu fondurile necesare.

Subscrierea prin acest canal se poate face pe intreaga Perioada de derulare a Ofertei si pe toata durata zilelor de subscriere, cu exceptia ultimei zile a ofertei publice, cand programul se incheie la ora 17:00.

Cum poti subscrie daca nu ai cont de tranzactionare

Cum poti subscrie daca nu ai cont de tranzactionareInvestitorii care nu au un contract de servicii de investitii financiare valabil incheiat cu unul din membrii sindicatului de intermediere sau cu un participant trebuie sa completeze un formular de subscriere, sa furnizeze toate documentele necesare, alaturi de dovada platii sau a scrisorii de asumare a decontarii, emisa de un agent custode.

Dovada platii este documentul rezultat in urma transferului sau depunerii fondurilor necesare in numerar intrunul din conturile colectoare deschise pentru oferta de catre membrii de sindicat sau in conturile participantilor.


Informatii despre ordinele de subscriere

Informatii despre ordinele de subscriereMembrii Sindicatului de Intermediere si participantii care preiau ordinele de subscriere vor procesa, valida si inregistra toate subscrierile primite, in cel mai scurt timp posibil, daca acestea indeplinesc conditiile de validitate, in transa careia ii corespunde fiecare subscriere, prin introducerea ordinului de cumparare aferent subscrierii in sistemului electronic al BVB in „Piata Ofertelor Publice”, se arata in prospectul de oferta.

In conformitate cu reglementarile CNVM, cererile de subscriere vor fi procesate numai conditionat de indeplinirea procedurilor de subscriere conform prezentului Prospect.

In cazul in care un investitor face mai multe subscrieri, sau modifica subscrierile anterioare, la incadrarea ordinelor respective in una din cele doua transe ale ofertei, se va lua in considerare valoarea cumulata a subscrierilor.