1 / 6

Depasirea pretului tinta / Atingerea pragurilor de rezistenta

Primul lucru pe care investitorii trebuie sa il realizeze este acela ca pentru a avea succes pe bursa nu trebuie sa cumpere atunci cand preturile sunt la un nivel minim, iar apoi sa vanda exact cand sunt atinse maximele.

Atunci cand cumpara o actiune, cel mai adesea investitorii isi stabilesc un pret tinta, sau un interval de preturi, care odata depasit determina vanzarea acelor titluri – marcarea profiturilor. Orice achizitie de actiuni trebuie sa fie facuta pe baza unei analize proprii, din care sa rezulte ca respectiva companie are potential de crestere, scrie Investopedia.

Alti brokeri recomanda stabilirea a doua tinte de pret pentru vanzare. Odata atinsa prima tinta de pret, investitorul trebuie sa vanda jumatate din respectivele actiuni, iar cealalta jumatate trebuie vanduta atunci cand este atinsa tinta de pret superioara, sau cand scade sub primul pret tinta.

Traderii mai recomanda si vanzarea in momentele in care o actiune atinge un prag de rezistenta cunoscut, la care titlurile in cauza obisnuiesc sa isi opreasca seria de cresteri.

Tehnic, m-as uita la zonele pe care pretul actiunilor nu poate sa le strapunga. Aceste niveluri de rezistenta ar trebui sa reprezinte un punct de plecare pentru vanzari”, spune Mihai Muresian, directorul de tranzactionare al societatii de brokeraj Intercapital Invest.

Sursa imagini: Freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri