1 / 4

Vrem un profit mai mare de 5 mil. euro"

Bancherii aflati la conducerea subsidiarei din Romania a Garanti Bank au in plan ca in trei ani sa duca banca in topul primelor 10 institutii de credit de pe piata locala dupa nivelul activelor gestionate. Acest lucru ar insemna, in conditiile actualului clasament, ca activele Garanti sa depaseasca aproximativ 3,5 miliarde de euro pentru a intra in topul primelor 10 banci.

„In trei ani cred ca o sa ajungem intre primele 10 banci de pe plan local. Durata pana cand se va intampla acest lucru depinde de evolutia pietei”, a declarat Murat Atay (foto), directorul general al grupului Garanti din Romania.

Murat Atay a preluat conducerea Garanti Bank in urma cu aproximativ doi ani, in aprilie 2009, si chiar din acel an afirma ca banca va trece pe profit in 2011.

“Vrem sa obtinem un profit mai mare de 5 milioane de euro in acest an la nivelul bancii”, a declarat Murat Atay, mentionand ca estimarea se bazeaza pe calculele realizate conform standardelor international de contabilitate (IFRS).

Garanti Bank urmeaza sa devina o banca axata in mod echilibrat pe segmentul de retail si pe cel dedicat companiilor in ceea ce priveste volumele de activitate, in prezent raportul fiind de 40% - 60%. In ceea ce priveste numarul de clienti, banca are aproximativ 190.000 de clienti de retail si 10.000 de clienti companii. Numarul de clienti al Garanti Bank s-a marit cu 40% in 2010, in prezent fiind de 200.000.

Portofoliul de credite al Garanti Bank s-a majorat cu 45% in 2010, urcand pana la valoarea de 786 de milioane de euro. Depozitele atrase de banca s-au dublat anul trecut, ajungand la 560 de milioane de euro.

Garanti Bank se clasa, la finalul anului trecut, pe locul 14 in clasamentul bancilor de pe plan local.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri