ING urmareste o majorare a activelor de pana la 20%

ING urmareste o majorare a activelor de pana la 20%Managementul sucursalei locale a ING Bank a bugetat pentru 2011 o crestere a activelor cu 15-20%, de la 12,03 miliarde de lei cat erau la finalul anului trecut. O crestere de 20% in 2011 ar insemna ca activele ING Bank Romania ar putea ajunge la finalul anului la 14,43 miliarde de lei.

ING s-a mentinut in ultimii ani pe locul 10 in clasamentul bancilor, dar pentru urmatorii ani tinta este sa avanseze pana pe locul 5.

"In 3-5 ani vrem sa crestem pentru a intra in primele cinci banci universale din Romania. Acum suntem la nivelul cel mai de jos, dar avem o pozitie sustenabila, cum spun macroeconomistii, a declarat Misu Negritoiu, CEO al ING Bank Romania.

Negritoiu a precizat ca banca urmareste sa optimizeze structura de afaceri pe care o are in prezent, dar nu exclude nici o eventuala extindere a retelei teritoriale, formata in prezent din 220 de unitati.

ING Bank Romania mai tinteste in acest an si o majorare a veniturilor de circa 10%, desi va exista o presiune pe marjele bancilor si pe comisioane. Misu Negritoiu a precizat ca toate diviziile bancii – retail, mid-corporate si commercial – sunt profitabile.

"Toate diviziile sunt pe profit, inclusiv retailul, de anul trecut. Nu are aportul pe care-l aduce la venituri, dar a facut profit de cateva milioane de lei. Cea mai profitabila este divizia de corporate, urmata de intreprinderi mijlocii si retail", a precizat seful ING Bank Romania.

El a mentionat ca structura actuala a institutiei de credit arata pozitia de banca universala, dar ca ING nu a concurat niciodata pana acum cu marile banci de retail – BCR si BRD, ci cu bancile de nisa – Citibank sau RBS.

Trei romani, in conducerea ING Bank

Trei romani, in conducerea ING BankING Bank Romania este condusa inca din prima parte a anului trecut numai de manageri romani. Misu Negritoiu ocupa functia de CEO al bancii din august 2006, el fiind primul bancher roman care prelua conducerea executiva a unei mari banci cu actionar majoritar strain.

Divizia de retail a bancii a fost condusa panaa in 2010 de Albert Rogemans, care insa s-a retras anul trecut din Romania. ING Bank a decis in aprilie 2010 sa o numeasca pe Maria Cristina Matei la conducerea diviziei de retail.

Segmentul de mid-corporate este condus din februarie 2010 de Bogdan Boteanu, in timp ce divizia de commercial banking este coordonata de Mihaela Bitu, de la 1 iulie 2010.

Toti membrii echipei de management si-au inceput cariera in cadrul ING Bank Romania in urma cu 14 ani si au ocupat de-a lungul timpului pozitii de conducere in cadrul companiei, atat la nivel local, cat si la nivel regional.

Profit brut in crestere, de 128 mil. lei in 2010

Profit brut in crestere, de 128 mil. lei in 2010ING Bank Romania a inregistrat in 2010 un profit brut de 128 milioane de lei, in crestere cu 52% fata de rezultatul obtinut in 2009, ca urmarea a diminuarii costului cu provizioanele de risc, potrivit rezultatelor financiare prezentate de reprezentantii bancii.

Venitul net realizat de ING a inregistrat in 2010, totusi, o usoara scadere, de 3% fata de 2009, pana la 672 de milioane de lei, pe fondul unei diminuari a veniturilor din comisioane si a rezultatului realizat de Trezoreria bancii, a precizat Misu Negritoiu, CEO al ING Bank Romania.

Activele totale ale bancii au crescut in 2010 pana la 12,03 miliarde lei, cu 9% mai mult fata de finalul anului precedent, cand se situau la nivelul de 11,06 miliarde de lei.

Ponderea creditelor in activele totale a crescut cu 3%, ajungand la 7,46 miliarde de lei, iar portofoliul de de titluri a avansat cu 75%, ajungand la 1,66 miliarde de lei. Portofoliul de economii si depozite atrase de banca a crescut in 2010 cu 4% comparative cu anul precedent, ajungand la 8,96 miliarde de lei.

ING Bank Romania a depasit in 2010 pragul de 1 milion de clienti individuali. Banca o retea teritoriala formata din aproximativ 220 de unitati.