1 / 4

ING urmareste o majorare a activelor de pana la 20%

Managementul sucursalei locale a ING Bank a bugetat pentru 2011 o crestere a activelor cu 15-20%, de la 12,03 miliarde de lei cat erau la finalul anului trecut. O crestere de 20% in 2011 ar insemna ca activele ING Bank Romania ar putea ajunge la finalul anului la 14,43 miliarde de lei.

ING s-a mentinut in ultimii ani pe locul 10 in clasamentul bancilor, dar pentru urmatorii ani tinta este sa avanseze pana pe locul 5.

"In 3-5 ani vrem sa crestem pentru a intra in primele cinci banci universale din Romania. Acum suntem la nivelul cel mai de jos, dar avem o pozitie sustenabila, cum spun macroeconomistii, a declarat Misu Negritoiu, CEO al ING Bank Romania.

Negritoiu a precizat ca banca urmareste sa optimizeze structura de afaceri pe care o are in prezent, dar nu exclude nici o eventuala extindere a retelei teritoriale, formata in prezent din 220 de unitati.

ING Bank Romania mai tinteste in acest an si o majorare a veniturilor de circa 10%, desi va exista o presiune pe marjele bancilor si pe comisioane. Misu Negritoiu a precizat ca toate diviziile bancii – retail, mid-corporate si commercial – sunt profitabile.

"Toate diviziile sunt pe profit, inclusiv retailul, de anul trecut. Nu are aportul pe care-l aduce la venituri, dar a facut profit de cateva milioane de lei. Cea mai profitabila este divizia de corporate, urmata de intreprinderi mijlocii si retail", a precizat seful ING Bank Romania.

El a mentionat ca structura actuala a institutiei de credit arata pozitia de banca universala, dar ca ING nu a concurat niciodata pana acum cu marile banci de retail – BCR si BRD, ci cu bancile de nisa – Citibank sau RBS.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri