1 / 5

4. Riscurile IT

Perceptia privind principalele riscuri ce pot ameninta companiile difera in functie de regiunea geografica.

Riscurile catastrofice se situeaza pe primul loc in topul riscurilor de care se tem companiile din zona Asia-Pacific - teama justificata, de altfel, in urma cutremurului si a tsunami-ului din Japonia si a inundatiilor recente din Tailanda. In aceasta regiune companiile mai sunt, de asemenea, preocupate de riscurile politice, inclusiv de protectionism si de interventia statului.

In Marea Britanie, in schimb, companiile sunt ingrijorate in principal de efectele supra-reglementarii. In Germania, pe de alta parte, riscul de complexitate creaza ingrijorari serioase: in proiectele industriale complexe, un design deficitar al produselor si sisteme de control intern inadecvate pot duce la compromiterea eficacitatii si la pierderi.

In toata lumea, insa, companiile sunt in mica masura preocupate de riscurile IT. Numai 1% dintre expertii intervievati de AGCS au mentionat acest risc drept un motiv de ingrijorare pentru companii. Cu toate acestea, functionarea defectuoasa a sistemelor IT - cauzata de atacurile hacker-ilor sau de procese interne deficitare - poate induce pierderi de milioane, prin efectele ce se pot propaga atat la nivelul cheltuielilor, cat si al veniturilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri