1 / 8

Nextebank – PineBridge Investments

Nextebank, fosta MKB Romexterra Bank, a fost vanduta de catre grupului maghiar MKB catre un grup de investitori sustinuti de fondul american PineBridge Investments a inceputul lunii aprilie. In prezent, tranzactia se afla pe masa BNR, surse din piata bancara confirmand pentru Wall-Street.ro ca banca centrala nu si-a dat avizul final asupra intelegerii.

Specialistii in fuziuni si achizitii spun ca aprobarea tranzactiei Nextebank-PineBridge reprezinta o piatra de hotar pentru sistemul bancar, pentru ca fondurile de investitii sunt printre putinii cumparatori de banci in Romania. “Aprobarea acestei tranzactii reprezinta cel mai important eveniment pentru piata de fuziuni si achizitii, iar in functie de atitudinea BNR vom vedea care va fi evolutia viitoare a sistemului bancar. Timp de 20 de ani, pozitia BNR a fost ca fondurile de investitii nu ar trebui sa cumpere banci. Daca BNR nu va accepta tranzactia sau o va admite cu conditii oneroase se va da un anumit semnal, iar investitorii vor fi indepartati”, a explicat Doru Lionachescu, partener Capital Partners.

Vrei sa afli mai multe despre private equity si piata de fuziuni si achizitii? Participa la Conferinta M&A Outlook de saptamana viitoare! Tot ce trebuie sa faci pentru a participa la conferinta este sa completezi formularul disponibil aici.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri