Verifica si achita datoriilor inainte de plecare

Verifica si achita datoriilor inainte de plecareChiar daca nu ai abilitati innascute de contabil sau economist, un plan de buget, care sa cuprinda cheltuielile curente nu strica niciodata.

Este important sa iti alegi o vacanta pe masura bugetului si sa iti achiti toate cheltuielile curente inainte de plecare. Daca esti nevoit sa te imprumuti pentru vacanta, pune la punct un plan eficient prin care sa returnezi banii intr-un timp cat mai scurt, astfel incat sejurul sa nu devina o povara financiara.

Rezerva din timp biletele de cazare si avion

Rezerva din timp biletele de cazare si avionEste stiut faptul ca majoritatea companiilor aeriene ofera discount la bilete, asfel incat le poti achizitiona chiar si la jumatate de pret daca le rezervi cu cateva luni inainte de calatoria propriu-zisa.

La fel, poti gasi oferte si la hoteluri, mai ales daca iti alegi sejurul in extrasezon. Daca nu ai reusit sa rezervi din timp concediul, nu dispera. Poti gasi oferte avantajoase last minute si pe ultima suta de metri, insa nu vei putea alege intodeauna hotelul dorit sau destinatia la care ai visat, pentru care bilete ar putea fi epuizate.

Estimeaza corect bugetul de cheltuieli

Estimeaza corect bugetul de cheltuieliAtunci cand pleci in vacanta sau la drum mai lung, este recomandat sa iti faci un calcul de buget pentru a estima cat mai bine banii de care ai nevoie si pe care ii poti cheltui.

Te ajuta un buget pe fiecare zi (care include masa, cazarea, obiectivele de vizitat sau transportul) si poti pune pe lista si cativa bani in plus pentru cheltuielile neprevazute.

Cauta reduceri la biletele obiectivelor turistice

Cauta reduceri la biletele obiectivelor turisticeAproape toate tarile din Uniunea Europeana iti pun la dispozitie un bilet unic cu ajutorul caruia poti sa vizitezi cele mai importante atractii turistice. Intr-adevar, trebuie sa platesti o suma mai mare dintr-o data, insa te scuteste de TVA-ul si taxa pusa de fiecare administratie la fiecare obiectiv turistic.

Astfel ca pretul cumulat al biletelor de intrare este mai mare decat cel al biletului unic. In plus, poti urmari daca in perioada sejurului tau se organizeaza „Ziua portilor deschise” la muzeul pe care vrei sa-l vizitezi.

Sfaturi de la oamenii locului

Sfaturi de la oamenii loculuiDaca te hotarasti sa pleci intr-o tara in care un ghid personal te costa foarte mult, o mana de ajutor iti pot da oamenii care locuiesc in locul respectiv. Nu te ingrijora de ideea de a te descurca pe cont propriu fara sfaturi specializate, pentru ca ei stiu cu siguranta locurile in care se mananca bine cu un buget mic.

Economiseste banii de cadouri pentru cei dragi

Economiseste banii de cadouri pentru cei dragiBineinteles ca nu te poti intoarce din vacanta fara cateva cadouri pentru cei dragi, insa mai nou se poarta suvenirurile simbolice si inspirate, care au un pret mic.

Aceste vor fi apreciate pentru ca dovedesc faptul ca te-ai gandit la persoana respectiva si poarta incarcatura locului pe care tocmai l-ai vizitat. In ceea ce te priveste, chiar daca mirajul cumparaturilor pare frumos, iar in concediu cu totii avem tendinta de a cheltui mai mult, nu-ti achizitiona lucruri de care nu ai nevoie.

Doua vacante in Romania fac cat una in strainatate

Doua vacante in Romania fac cat una in strainatateEconomia la bani tine si de locul pe care il alegi pentru concediu. Chiar daca destinatiile romanesti nu par atractive la prima vedere, acestea pot fi adevarate comori daca te informezi inainte si daca nu alegi locurile in care merge toata lumea.

In plus, doua mini-vacante de 3 sau 4 zile in Romania te pot costa mai putin decat o saptamana in strainatate.