Locul 5 - Pictet & Cie

Locul 5 - Pictet & CieLocatia: Geneva, Elvetia

Fondata in 1805, Pictet este astazi una dintre cele mai mari banci private din Elvetia, cu active de 57,3 mld. dolari.

Banca nu acorda imprumuturi sau ipoteci si rareori face tranzactii pe cont propriu. Pictet este controlata de catre opt parteneri astfel ca deciziile interne nu trebuie sa treaca prin obisnuitul filtru al adunarilor generale ale actionarilor.

Sursa imagine: joshuakennon.com

Locul 4 - BNY Mellon Wealth Management

Locul 4 - BNY Mellon Wealth ManagementLocatia: New York, SUA

BNY Mellon Wealth Management furnizeaza servicii financiare si de management al investitiilor in 35 de tari. La jumatatea acestui an, compania avea in custodie active de 26,2 trilioane de dolari si alte 76 mld. dolari in active pentru care funizeaza servicii de consultanta financiara.

Locul 3 - Bessemer Trust

Locul 3 - Bessemer TrustLocatia: New York, SUA

Bessemer Trust mentioneaza de la bun inceput ca nu este o banca de investitii sau o casa de brokeraj, ci o companie care are un singur obiectiv: pastrarea si cresterea averii clientilor. 10 milioane de dolari este suma minima pe care o persoana trebuie sa o aiba pentru a deveni client al bancii americane.

Fondata in 1907, Bessemer Trust are active de 78 mld. dolar pentru care furnizeaza consultanta financiara. Fiecare client are in medie 40,2 mil. dolari depusi in banca americana.

Locul 2 - Northern Trust

Locul 2 - Northern TrustLocatia: Chicago, SUA

Daca bancile si companiile prezentate anterior incearca sa mentina un statut exclusivist, oferindu-si serviciile doar catre clientii extrem de bogati, Northern Trust se adreseaza unei game mai extinse de investitori.

Banca ofera servicii fiduciare, de banking si de administrare a fondurilor pentru indivizi, familii, corporatii sau institurii globale.

Northern Trust Corporation are 5.000 miliarde dolari in custodie, 803 mld. dolari in administrare si 112 mld. dolari pentru care ofera servicii de consultanta.

Locul 1 - HSBC Private Wealth Solutions

Locul 1 - HSBC Private Wealth SolutionsLocatia: Hong Kong, China

Desi este asociata bancii britanice HSBC, cea mai mare din Europa, HSBC Private Wealth Solutions este divizia din Asia care se ocupa exclusiv de administrarea averii clientilor bogati de pe continentul galben.

Pe langa serviciile obisnuite de administrare a averii, HSBC Private Wealth Solutions ofera consultanta si cu privire la testamente, asigurari, investitii private sau donatii catre fundatii umanitare.

Activele pentru care HSBC Private Banking ofera servicii de consultanta sunt de 137,3 mld. dolari, in vreme ce activele totale detinute de catre clientii bancii ajung la 517 mld. dolari.