10. Pretul

10. Pretul

Pentru o asigurare medicala internationala, pretul este influentat de acoperirea pe care asiguratul o alege. Cu cat acoperirea este mai mare, mai ales daca sunt asigurate mai multe persoane, cu atat prima va fi mai mare.

9. Planul familial

9. Planul familial

Asiguratul trebuie sa stie ca familia lui poate fi de asemenea adaugata in plan, astfel ca ar fi bine sa se asigure ca beneficiile politei sunt valabile pentru intreaga familie.

8. Acoperire adecvata

8. Acoperire adecvata

Asiguratul trebuie sa aproximeze care este acoperirea de care are nevoie. Spre exemplu, daca se muta in Europa de Vest si va plati contributia pentru asigurarile sociale, va avea dreptul la tratament oferit de sistemul local national de sanatate pentru o perioada de timp. Totusi, daca solicita tratament privat sau daca timpul de asteptare este prea mare, atunci ar fi mai bine sa beneficieze de un nivel superior de acoperire.

7. Societatea de asigurari

7. Societatea de asigurari

Clientul trebuie sa afle ce companie de asigurari subscrie planurile. Aceasta va plati daunele, astfel ca asiguratul trebuie sa se asigure ca prezinta siguranta financiara.

6. Furnizorii de asistenta

6. Furnizorii de asistenta

Asiguratul trebuie sa stie cine ii va oferi asistenta. Acestea sunt persoanele pe care le va contacta primele in cazul unei urgente si cele care vor intermedia relatia cu spitalele in ceea ce priveste garantarea platilor. Este bine sa se verifice daca furnizorul poate oferi servicii de ambulanta aeriana in cazul unei urgente.

5. Beneficii relevante

5. Beneficii relevante

Asiguratul trebuie sa fie sigur ca nu va plati pentru beneficii care nu se potrivesc nevoilor lui. Ar trebui sa opteze pentru un plan personalizat!

4. Plati aditionale

4. Plati aditionale

Asiguratul trebuie sa intrebe furnizorul daca trebuie sa plateasca suplimentar atunci cand foloseste asigurarea. Aceasta va fi suma pe care va trebui sa o plateasca de fiecare data cand solicita acoperirea costurilor medicale sau doar o singura data pe an. Este foarte important ca asiguratul sa aleaga varianta potrivita pentru nevoile lui.

3. Tratamentul impotriva cancerului

3. Tratamentul impotriva cancerului

Asiguratul ar trebui sa afle daca tratamentul impotriva cancerului este acoperit. Exista planuri de asigurare care nu acopera costurile acestui tip de tratament sau procedurile medicale pentru bolile cronice.

Este bine ca beneficiarul sa aleaga un plan complet, care sa asigure ingrijire medicala indiferent de problemele de sanatate pe care le-ar putea intampina pe parcursul duratei politei de asigurare.

2. Termeni de subscriere

2. Termeni de subscriere

Persoana asigurata trebuie sa fie sigura ca termenii si conditiile asigurarii se potrivesc cerintelor lui. In unele cazuri asiguratorii vor exclude acoperirea problemelor medicale pre-existente. Exista insa si planuri care acopera conditiile medicale pre-existente, iar acesta poate fi un punct important in selectarea unui anumit furnzior.

1. Aria de acoperire

1. Aria de acoperire

Asiguratul trebuie sa verifice ca aria de acoperire nu este restransa doar la regiunea in care acesta se afla, dar cuprinde si orice alta zona pe care este posibil sa o viziteze, chiar daca doar pentru o perioada scurta, indiferent daca e vorba de afaceri sau calatorie.

Aria de acoperire face referire si la centrele medicale la care ar putea apela in cazul in care va avea nevoie de ingrijiri medicale.