6 / 7

2013

• Grupul francez AXA vinde operatiunile din Romania catre Astra Asigurari, companie detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, partile convenind sa nu dezvaluie termenii si conditiile tranzactiei. Preluarea filialei locale a AXA de catre Astra, cea mai mare companie de asigurari din Romania, este o miscare notabila deoarece reprezinta o premiera: o companie cu capital romanesc preia un asigurator cu capital strain pentru prima data in 23 de ani.

Activul tinta: veniturile din prime subscrise ale AXA Life Insurance Romania au crescut anul trecut cu 31%, la 32,5 milioane lei, de la 24,8 milioane de lei in 2011, potrivit datelor transmise anterior de AXA. Compania a incheiat 2012 cu pierderi de 43,84 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), in crestere cu 11% fata de 2011.

• La inceputul acestui an, Aegon a preluat portofoliilor de asigurari de viata si pensii private ale Eureko, si si-a lansat propria retea de distributie de distributie - Aegon Office.

• QBE, companie specializata in asigurari generale, a anuntat astazi parteneriatul cu Euroins Insurance Group (Euroins) ce vizeaza transferul operatiunilor sale in Romania si Bulgaria. Partile au convenit sa pastreze confidentialitate termenilor tranzactiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri