1 / 7

Investitorii nu mai au rabdare: cer bancilor sa faca profit

Multe aspecte privind sectorul bancar au ajuns aproape de nerecunoscut la cinci ani dupa declansarea crizei financiare. Schimbarile suferite de industria bancara la nivel global, incepand cu 2008, au fost fara precedent, arata raportul EY.


In 2014, schimbarile vor continua in sector si vor fi determinate de mai multe forte. Reglementarea ramane una dintre cele mai puternice, iar problematica lichiditatilor si a capitalului, precum si cea privind reformele structurale vor continua sa domine agenda industriei, se arata in studiul EY - Transforming banks, redefining banking – Global banking outlook 2014-15.


In plus, e de asteptat ca noi presiuni sa apara in 2014, printre care o presiune in crestere din partea investitorilor privind rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE).


"Multe dintre reformele pe care bancile trebuie sa le adopte vor fi costisitoare atat din punctul de vedere al implementarii, cat si din cel al mentinerii pe termen lung. Drept urmare, impactul asupra costurilor necesare derularii afacerii va fi chiar mai mare in 2014. Investitorii ar putea accepta un randament mai scazut ajustat la risc in cazul bancilor mai sigure, dar chiar si acest randament trebuie sa depaseasca nivelul costului capitalului propriu, estimat la o medie de aproximativ 10-12%", a comentat Steven Lewis, EY Global Banking Analyst Leader.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri