Societatea ONIX Asigurari SA

Societatea ONIX Asigurari SA

In data de 18 decembrie 2013, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a hotarat retragerea aprobarii domnului Simone Lentini, persoana semnificativa, director general si presedinte al Consiliului de Administratie la societatea Onix Asigurari SA.

Premisele deciziei: ASF a constatat ca Simone Lentini nu a respectat conditiile asumate in urma aprobarii din partea CSA din data de 12 septembrie 2012.

Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra SA

Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra SA

In data de 20 noiembrie 2013, Consiliul ASF a hotarat sanctionarea lui Iulius Alin Bucsa, presedinte al Directoratului Societatii Comerciale de Asigurare-Reasigurare Astra SA, cu amenda in cuantum de 50.000 de lei. De asemenea, ASF i-a sanctionat pe Liviu Stoicescu, membru al Directoratului Societatii Comerciale de Asigurare-Reasigurare Astra SA, cu amenda in cuantum de 50.000 de lei si pe Irinel Dinu, conducatorul departamentului de daune din cadrul societatii Astra SA, cu amenda de 30.000 de lei.

Premisele controlului: Amenzile au fost aplicate in urma aspectelor sesizate in cadrul controlului ASF desfasurat, in perioada iulie-august 2013, la sediul societatii Astra. Controlul a avut ca obiect inclusiv verificarea modalitatii de instrumentare si finalizare a dosarelor de dauna si a modului de respectare a prevederilor Ordinului nr. 11/2012. Decizia de control a fost luata dupa ce, in prealabil, ASF a solicitat societatii Astra clarificari in privinta modului in care societatea intelege sa instrumenteze dosarele de dauna. Intrucat clarificarile oferite de societate nu au fost satisfacatoare, ASF a decis controlul la Astra Asigurari.

In plus, fata de amenzile in valoare de 130.000 de lei, ASF a solicitat societatii Astra sa duca la indeplinire mai multe masuri printre care: revizuirea normelor/procedurilor/instructiunilor interne privitoare la instrumentarea dosarelor de dauna, astfel incat sa respecte toate cerintele si termenele prevazute de legislatie in ceea ce priveste instrumentarea dosarelor de dauna (pentru asigurarile RCA); revizuirea normelor/procedurilor/instructiunilor interne cu privire la solutionarea petitiilor, astfel incat sa asigure inregistrarea in registrul unic de petitii a tuturor petitiilor primite de societate.

Omniasig Vienna Insurance Group SA

Omniasig Vienna Insurance Group SA

In data de 23 iulie 2013, Consiliul ASF a hotarat: sanctionarea cu amenda in cuantum de 50.000 de lei a lui Mihail Tecau - presedinte Directorat Omniasig VIG; sanctionarea cu 50.000 de lei a lui Artur Borowinski - vicepresedinte Directorat; cu 30.000 de lei a Danielei Camelia Covacescu - membru Directorat; stabilirea unor termene de 30 sau 60 de zile pentru ca societatea sa rectifice neregulile constatate.

Premisele controlului: Consiliul CSA a dispus, in data de 26 aprilie 2013, efectuarea unui control la societatea Omniasig VIG, avand ca tematica verificarea modului de instrumentare a dosarelor de dauna, precum si a modului de respectare a Ordinului nr. 11/2012 (pentru punerea in aplicare a normelor privind procedura de solutionare a petitiilor referitoare la activitatea asiguratorilor si intermediarilor in asigurari).

Rezultatele si detaliile controlului desfasurat la OMNIASIG VIG SA au fost anuntate aici.

Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA

Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA

In data de 22 mai 2013, Consiliul ASF a hotarat: sanctionarea lui Stamov Bozhidar Stoyanov, conducatorul departamentului de daune al societatii Euroins , cu amenda in cuantum de 50.000 de lei; stabilirea in sarcina societatii a mai multor obligatii, printre care revizuirea tuturor dosarelor de dauna respinse de societate, pentru care termenul de prescr'+'iptie nu a intervenit si gestionarea acestora in conformitate cu prevederile in vigoare. Rezultatele si detaliile controlului desfasurat la Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA au fost anuntate aici.

In data de 28 august 2013, Consiliul ASF a hotarat: interzicerea temporara a practicarii de catre Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA a asigurarii RCA; sanctionarealui Mihnea Tobescu, director general al societatii Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA, cu amenda in cuantum de 50.000 de lei; sanctionarea lui Stamov Bozhidar Stoyanov, conducatorul departamentului de dauna din cadrul societatii, cu retragerea aprobarii acestuia.

Rezultatele si detaliile acestei decizii au fost anuntate aici.

In data de 18 septembrie 2013, Consiliul ASF a hotarat: incetarea interzicerii temporare a practicarii asigurarii RCA de catre Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA simultan cu implementarea unui plan de masuri de catre Euroins. Detaliile acestei decizii au fost comunicate aici.

Sursa foto: suphakit73