Emilia Bunea

Emilia Bunea

Emilia Bunea se va alatura Metropolitan Life Romania, incepand cu 1 iulie 2014, in pozitia de CEO al companiei, in locul lui Theodor Alexandrescu, care a condus cu operatiunile MetLife in Romania timp de noua ani. Numirea Emiliei Bunea este in curs de aprobare din partea autoritatilor locale.

Anterior acestei numiri, Emilia Bunea (44 ani) a detinut functia de CFO la ING Group, segmentul ING Asigurari Europa, in sediul central din Amsterdam. Cariera sa cu ING a inceput in anul 2007, cand s-a alaturat ING in pozitia de CFO pentru operatiunile de asigurari de viata si pensii private, ulterior fiind desemnata CEO al ING Pensii. Anterior experientei in cadrul ING, Emilia a ocupat pozitii ca director general adjunct si CFO la Interamerican Group (in prezent Eureko Romania) in perioada 2000 - 2007 si roluri executive in cadrul companiilor Capital Securities si Comtel Rom.

Violeta Ciurel

Violeta Ciurel

Violeta Ciurel, managerul roman din asigurari cu cea mai mare experienta internationala, a fost numita de catre grupul francez AXA in functia de CEO al AXA Insurance Portugalia, odata cu finalizarea procesului actual de tranzitie a AXA Romania, achizitionata recent de asiguratorul local, Astra Asigurari. Ea ii va urma in functie lui Joao Leandro, care va ocupa functia de CEO al noii entitati AXA ce urmeaza a fi lansata in Brazilia.

Violeta Ciurel, actualul CEO al AXA Romania are o experienta de peste 20 de ani in domeniul financiar si al asigurarilor, perioada in care a si oferit consultanta pentru nenumarate companii si institutii internationale, fiind de asemenea profesor universitar si autor al 11 carti si peste 300 de articole in domeniul economic si de business.

Intre 2000 si 2004, Violeta Ciurel a fost CEO Life Insurance si director executiv in cadrul ING. Incepand cu 2004 s-a mutat in Amsterdam unde a detinut mai multe pozitii cu responsabilitati globale si regionale in Grupul ING. In septembrie 2010, Violeta Ciurel s-a alaturat Grupului AXA, pentru a deveni presedinte si director executiv al AXA Asigurari Romania, iar incepand din iulie 2012 a ocupat si functia de presedinte al consiliului director al AXA Insurance Ungaria.

Cornelia Coman

Cornelia Coman

Cornelia Coman (37 de ani) a preluat conducerea sucursalei ING de asigurari de viata si pensii din Ungaria incepand cu data de 1 iunie 2012, venind din pozitia, pe care o gestiona inca din 2008, de director general al ING Asigurari de Viata.

Ea s-a alaturat echipei ING Asigurari de Viata la 1 iunie 1998, ca actuar, iar in perioada 2001-2006 a ocupat pozitia de director Actuariat si Management al Investitiilor. In 2006, ea a fost numita director general adjunct, iar in 2008 a preluat conducerea a companiei in calitatea de director general al ING Asigurari de Viata. Ea a fost aleasa vicepresedinte UNSAR din 2008 si presedinte APAPR din 2011.

Theodor Alexandrescu

Theodor Alexandrescu

Theodor Alexandrescu (44 ani), care a condus operatiunile Metropolitan Life din anul 2005, a fost numit CEO (Chief Executive Officer) al MetLife Golf, cu sediul in Dubai, reprezentand cinci tari: Kuwait, Quatar, Bahrain, Oman si Emiratele Arabe Unite.

Cariera sa la Metropolitan Life a inceput in anul 1999, cand s-a alaturat echipei in functia de sales manager, continuand cu pozitii in diferite arii, ca CMO si Deputy CEO. In timpul carierei sale la Metropolitan Life, Theodor Alexandrescu a pus bazele companiei de pensii private in 2007, a dezvoltat si a condus Metropolitan Life in pozitii de top in piata din Romania si a construit o echipa de profesionisti si talente. Una dintre realizarile majore recente din timpul mandatului sau a fost integrarea fostei companii Aviva, achizitionata in 2012.