9 / 11

Dovediti-va angajamentul si increderea fata de afacere

"Bancile prefera sa cofinanteze proiectele IMM-urilor, dar asta inseamna ca si patronii acestor business-uri trebuie sa contribuie financiar la aceste proiecte, dovedindu-si angajamentul si increderea fata de afacere. Acest lucru lipseste", avertizeaza Areti Riga, SME Business Development Manager in cadrul Piraeus Bank.


In acelasi timp, IMM-urile nu prea inregistreaza profituri mari si, cand o fac, acestea nu sunt pastrate in companie pentru investitii viitoare. Si comportamentul istoric al companiilor, in sensul respectarii angajamentelor fata de parteneri, banci sau stat, este o provocare in relatia bancii cu un IMM. Managerul responsabil cu segmentul IMM in banca greceasca sustine ca sunt mai multi indicatori financiari la care o banca se uita cand ia decizia de finantare a unei companii, insa acestia, priviti individual, nu sunt suficienti pentru a lua o decizie.


"Indicatorii financiar trebuie sa fie corelati cu afacerea si cu felul in care este condusa. Incercam sa intelegem business-ul, cum a inceput, ce a facut antreprenorul pentru a ajunge unde este azi si care ii sunt planurile pentru viitor. Daca avem incredere in business, atunci luam decizia sa stam alaturi de antreprenot si sa ii finantam dezvoltarea", subliniaza oficialul Piraeus.


Sursa foto: finantare IMM-uri, Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri