5 / 11

Basescu solicita revocarea sefilor ASF

  • 19 februarie: Traian Basescu solicita Parlamentului "revocarea imediata" a intregii conduceri a ASF: "Nu ne putem juca cu o piata de 10 miliarde euro. ASF este o cloaca, unde si-au gasit loc de parcare toti clientii politici, profund incompetenti si nepregatiti". Afirmatiile presedintelui au venit dupa ce, in perioada 10-14 februarie, in presa au aparut informatii cu privire la salarizarea membrilor din conducerea ASF si a unora dintre angajatii institutiei.
  • In replica, ASF spune ca "remarca acest atac fara precedent la adresa unei intregi institutii de supraveghere a statului roman vine in contextul in care ASF a luat o masura fara precedent in piata asigurarilor. ASF mai remarca, de asemenea, ca pentru Traian Basescu, ASF este "o cloaca'' iar patronul Astra Asigurari este ''domnia sa''.
  • 21 februarie: DNA anunta inceperea urmaririi penale impotriva presedintelui ASF, Dan Radu Rusanu, pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul "Carpatica". Dan Radu Rusana era acuzat ca a intreprins demersuri pentru inlturarea din cadrul consiliului ASF a fostului vicepresedinte ASF, Daniel Tudor si inlocuirea acestuia cu Marian Mirzac si protejarea, implicit, frauduloasa a intereselor Carpatica Asig. De asemenea, Dan Radu Rusanu era suspectat ca a exercitat presiuni, "urmarind si reusind impunerea" lui Radu Mustatea la conducerea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R.).
  • 25 februarie: DNA solicita inceperea urmaririi penale impotriva lui Daniel Chitoiu, iar presedintele ASF, Dan Radu Rusanu este retinut pentru 24 de ore.
  • 4-5 martie: Judecatorii Curtii de Apel decid ca Dan Radu Rusanu sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Dan Radu Rusanu demisioneaza din functia de presedinte al ASF.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri