1 / 8

Florin Branici: "CASH is king!" in Romania

Peste 82% dintre romani opteaza pentru plata in numerar la achitarea facturilor si peste 90% dintre cei care platesc facturile de utilitati prefera in continuare sa se deplaseze la un punct de plata, arata un studiu al Alpha Bank prezentat de Florin Branici (foto), Deputy Manager Alternative Channels Division Alpha Bank.


Declaratiile au fost facute la conferinta Banking 2.0, organizata de Wall-Street.ro, cu sprijinul Alpha Bank.


“In general romanilor li se par complicate instrumentele de plata digitala si exista de asemenea perceptia unui grad de nesiguranta fata de acest tip de tranzactii. 82% dintre participanii la un sondaj realizat la jumatatea acestui an au declarat ca prefera sa isi plateasca facturile in numerar. Cash-ul ramane principala metoda de plata in Romania”, a declarat Florin Branici.


Procentul persoanelor care prefera isi plateasca facturile exclusiv prin intermediul cardului ajunge la 3%. De asemenea, punctele de lucru ale furnizorilor sunt preferate pentru plati de catre 43% dintre participanti, bancile si terminalele electronice de plati fiind urmatoarele pe lista, cu procente de 18%, respectiv 17%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri