1 / 8

Sectiunea C - "Operatiunile desfasurate cu persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania"

Au fost introduse suplimentar:


1. Obligatia contribuabilului de a declara numarul de facturi emise cu livrarile de telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC si laptopuri ce se vor evidentia distinct in functie de valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, inscrise intr-o factura, respectiv daca aceasta este mai mica de 22.500 lei. (deci si daca vinde un telefon cu 500 de lei exista aceasta obligatie).


Acestea se vor declara separat (defalcat) in facturi grupate pe:

  • telefoane mobile;
  • microprocesoare;
  • console de jocuri, tablete PC si laptopuri.
  • Obligatia aceasta este atat pentru cei care aplica sistemul normal de TVA cat si pentru cei care aplica sistemul de TVA la incasare.

2. Obligatia contribuabilului de a declara numarul facturilor emise si valoarea totala a bazei impozabile aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii efectuate pentru operatiunile derulate in regim special pentru agentiile de turism, pentru bunurile second-hand, opere de arta, obiecte de colectie si antichitati; (atat pentru cei cu regim normal de TVA cat si pentru cei cu TVA la incasare)


3. Obligatia contribuabilului de a declara valoarea totala a bazei impozabile aferenta achizitiilor de bunuri si servicii taxabile si valoarea totala a TVA aferenta acestora, defalcate pe cote de TVA, cu exceptia celor pentru care s-au primit facturi simplificate; achizitiile de telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC si laptopuri se vor evidentia distinct in functie de valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, inscrise intr-o factura, respectiv daca aceasta este mai mica de 22.500 lei; (deci si daca cumpara un telefon cu 500 de lei exista aceasta obligatie).


Acestea se vor declara separat (defalcat) in facturi grupate pe:

  • telefoane mobile;
  • microprocesoare;
  • console de jocuri, tablete PC si laptopuri. (Obligatia aceasta este atat pentru cei care aplica sistemul normal de TVA cat si pentru cei care aplica sistemul de TVA la incasare)

4. Obligatia contribuabilului de a declara numarul facturilor primite si valoarea totala a bazei impozabile aferenta achizitiilor de bunuri si servicii efectuate de la persoane impozabile care aplica regimul special pentru agentiile de turism, pentru bunurile second-hand, opere de arta, obiecte de colectie si antichitati; (atat pentru cei cu regim normal de TVA cat si pentru cei cu TVA la incasare)

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri