1 / 6

Germania

În raportul publicat în prima parte a acestui an, Comisia Europeană estimează că în 2020, economia Germaniei va suferi o scădere de 6,5%, urmând ca în 2021 să înregistreze o creștere de 5,9%.

În ceea ce privește inflația, estimările Comisiei o situează în 2020 la 0,3%, ca mai apoi, în 2021, să ajungă la 1,4%. Referitor la rata șomajului, analiștii se așteaptă ca aceasta să ajungă în anul curent la 4%, iar anul următor să coboare cu 0,5 puncte procentuale până la 3,5%.

Citește și Avocat: România are o șansă istorică de a transforma criza într-o oportunitate de dezvoltare

Cum arată bilanțul pandemiei de COVID-19 în Germania

Pe 12 mai 2020, numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (noul coronavirus) a crescut cu 933, ajungând la un total de 170.508 în Germania. În ceea ce privește bilanțul deceselor, acesta a crescut cu 116, ajungând la 7.533.

Zilele trecutte, în Germania au putut fi deschise saloanele de frizerie și de coafură, însă respectând condiții stricte de igienă. De asemenea, tot mai mulți elevi pot reveni la cursuri, în contextul în care mai multe landuri germane au ridicat treptat restricțiile asupra școlilor.

Citește și Devine disperată situația în piața muncii? Candidații ”vânează” joburi care sunt sub nivelul lor de experiență

Este important de menționat faptul că restricțiile variază de la un land la altul din cauza diviziunii federale a puterii, însă în majoritatea măsurile de distanțare socială au rămas în vigoare. Astfel, persoanele se pot întâlni afară în perechi la o distanță de 1,5 metri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri