1 / 7

Danila - Wimmer, mutarea anului

Mutarea soc a anului este reprezentata de plecarea bancherului Nicolae Danila, care a demisionat in urma cu doua zile din functia de director executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), de comun acord cu actionarul majoritar, Erste Bank. Austriecii l-au numit in locul romanului pe vicepresedintele actual al BCR, Manfred Wimmer.

Wimmer, membru al Comitetului Executiv al BCR, va ocupa temporar aceasta pozitie incepand cu 1 decembrie 2007.

Nicolae Danila a fost numit CEO al Bancii Comerciale Romane in anul 2000 si a pastrat aceasta pozitie dupa privatizarea bancii din 2005. “Consider ca, impreuna cu intreaga echipa BCR am obtinut pana acum un succes deosebit. Astazi doresc sa-i informez pe clientii si pe partenerii nostri, pe colegii mei precum si piata per ansamblu ca, in baza intelegerii reciproce cu actionarul majoritar, voi parasi banca incepand cu 1 decembrie 2007. Sunt convins ca succesorul meu va continua povestea de succes a BCR si le urez, pe aceasta cale, dansului si bancii, toate cele bune,” a declarat Danila.

Manfred Wimmer (51) a condus echipa responsabila de achizitia Bancii Comerciale Romane de catre Erste Group. In prezent acesta este vice-presedinte si membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil cu integrarea in cadrul Erste Group.

„Manfred Wimmer este solutia ideala pentru aceasta pozitie. Dumnealui cunoaste foarte bine atat Grupul Erste cat si operatiunile noastre din Romania si este perfect pregatit pentru a genera efecte maxime din sinergiile de grup si avantajele competitive ale BCR pentru a duce banca la nivelul urmator”, a comentat Andreas Treichl asupra alegerii noului CEO.

Manfred Wimmer va ocupa temporar pozitia de CEO. Prioritatile sale vor fi finalizarea Programului de Integrare si Dezvoltare, imbunatatirea sistemului de management si a modelelor de performanta in BCR precum si intarirea pozitiei de lider de piata a BCR.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri