5 / 13

Unicredit Tiriac, locul 5 in topul profiturilor

Daca in 2006, inainte de tripla fuziune HVB, Banca Tiriac si UniCredit, viitoarea banca rezultata se clasa pe podium, ocupand pozitia a treia intr-un clasament exhaustiv al celor mai profitabile banci din Romania, la finele lui 2007, Unicredit Tiriac s-a plasat, atat in urma BCR-ului, BRD-ului, dar si a Bancii Transilvania si a Raiffeisen Bank.

Astfel, profitul net al Unicredit Tiriac Bank a crescut in 2007 cu 50,3%, pana la 263,1 milioane lei (78,8 milioane euro), profitabilitatea bancii fiind sustinuta mai ales de avansul pe segmentul serviciilor bancare pentru companii.

"Cresterea profitabilitatii bancii, determinata indeosebi de segmentul corporate si de activitatea de trezorerie , este in conformitate cu obiectivele fixate de noi si depaseste nivelul pietei", a declarat presedintele executiv al bancii, Rasvan Radu.

Profitul net realizat de Unicredit Tiriac Bank anul trecut reprezinta 9% din profitul net preliminar raportat pe sistemul bancar romanesc, potrivit datelor bancii centrale.
Profitul brut a urcat cu 27,1%, pana la 407 milioane lei (121,9 milioane euro), determinat de o crestere cu 14,1% a veniturilor si cu 4,8% a costurilor operationale.

Dan Pascariu (foto), presedintele Consiliului de Administratie al UniCredit Tiriac Bank, a explicat ca strategia pe acest an a bancii nu este axata neaparat pe cresterea activelor sau pe extinderea retelei de unitati, ci pe cresterea in continuare a profitabilitatii.

Valoarea activelor totale ale bancii a ajuns la 3,54 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut, in crestere cu 10,7% fata de 31 decembrie 2006.

Volumul creditelor acordate de Unicredit Tiriac Bank, care include si imprumuturile finantate direct de banca mama, a avansat anul trecut cu 37%, pana la 10,9 miliarde lei (3,3 miliarde euro).

Cea mai mare parte a acestora a fost acordata pe segmentul pentru companii, unde volumul creditelor a ajuns la 7,7 miliarde lei la sfarsitul anului trecut, in crestere cu 44% fata de decembrie 2006. Pe segmentul adresat populatiei, creditele acordate de banca au ajuns la 2,9 miliarde lei, in crestere cu 25,4% fata de finalul anului trecut.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri