1 / 8

Emma Popa-Radu: Am inceput sa lucrez in private equity dintr-o intamplare

Managerii fondurilor de private equity si ai bancilor de investitii trebuie sa gaseasca afaceri de vanzare, iar aceastra industrie exercita o presiune intensa care le-ar indeparta pe femei.

De ce sunt atat de putine femei in peisajul de M&A autohton? Wall-Street a discutat cu trei din cele mai influente doamne din zona fuziunilor si achizitiilor din Romania, nu foarte cunoscute publicului larg.

Emma Popa-Radu (foto), in varsta de 34 de ani, conduce biroul local al fondului american de investitii Advent International, locul 13 in topul celor mai mari fonduri de private equity.

“Am inceput sa lucrez in private equity dintr-o intamplare. Eram studenta la Relatii Economice Internationale si activam in cadrul unei organizatii studentesti de profil, AIESEC. La una din conferintele organizate de noi a venit fostul Reprezentant Adjunct al BERD in Romania, Mike Hicks, alumni AIESEC, care la terminarea conferintei mi-a propus sa lucrez cu el la divizia de intermediere tranzactii tip private equity pe care tocmai o infiintase”, isi aminteste Emma Popa-Radu.

Jumatate de an mai tarziu i s-a propus sa infiinteze compania de private equity a Creditanstalt in Romania, unde a inceput sa lucreze impreuna cu Advent International (care tocmai incheiase prima investitie in Romania in fabrica de bere Ciuc) pe diverse proiecte internationale.

Un an mai tarziu, in 1998, deschidea impreuna cu Gelu Tudose biroul Advent din Romania, care a investit cu succes in MobiFon/Connex, Euromedia, Terapia, Dufa Deutek, Ceramica Iasi si Labormed.

“Desi am inceput sa lucrez in acest domeniu dintr-o intamplare, am ramas pentru ca mi se potriveste, imi place foarte mult sa lucrez cu oamenii (echipa de management, board, angajati, consultanti, banci, cumparatori si vanzatori) si cifre, sa dezvoltam impreuna si sa implementam strategii de succes, sa le corectam pe cele cu mai putin succes si construim/dezvoltam lideri de piata”, spune Emma Popa-Radu, una din putinele femei care conduce o companie de investitii in Romania.

In ultimii trei ani, Advent a investit in opt companii din cinci tari central-europene. Printre aceste companii se numara dufa DEUTEK, cel mai mare producator de vopsele decorative din Romania, LaborMed Pharma, producator si distribuitor de medicamente generice si Ceramica Iasi, producator de top din industria blocurilor ceramice si tiglei.

Emma Popa-Radu se asteapta pentru acest an sa apara tranzactii in diverse sectoare printre care si cel al materialelor de constructii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri