6 / 8

Ziua in M&A incepe la ora 6 :30 si se termina in jur de 12 :00

O alta teorie este analizata in spatele usilor inchise din industria de M8A : atat private-equity-ul, cat si investment bankingul sunt doua profesii solicitante prin natura lor: calatorii foarte lungi, program de lucru prelungit. Este aceasta caracteristica industriei o bariera pentru femei?

Ioana Filipescu crede in aceasta descrierea a celor doua profesii, ambele fiind meserii solicitante atat ca durata a programului, cat si ca intensitate, dar aceste lucruri in sine nu pot constitui bariere la modul absolut.

"Cunosc suficiente colege de breasla care reusesc sa tina lucrurile intr-un echilibru". Probabil chiar echilibrul este unul dintre atributele succesului in aceste meserii, spune Filipescu.

Cu siguranta insa si rezistenta fizica este un factor important, crede Ioana Filipescu. "Ziua incepe la ora 6:30 si se termina (in afara perioadelor de negocieri) in jur de 12:00, asa incat este timp pentru toate . Pentru a putea impaca valentele personale si cele profesionale managementul timpului este foarte important", ne spune sefa Raiffeisen Investment.

Pe de alta parte, Ruxandra Pana nu crede ca private-equity-ul sau investment banking-ul sunt mai solicitante decat alte profesii si, cu siguranta, nu necesita mai multe deplasari decat o activitate de agent commercial sau responsabil regional, segmente in care femeile reusesc foarte bine.

“Nu spun ca private-equity-ul sau investment banking-ul sunt domenii usoare si la indemana oricui. Dar cred ca este vorba de o alegere pe care o persoana trebuie sa o faca cu privire la directia pe care o alege si la cat de departe isi doreste sa avanseze in cariera. Efortul depus este in mod cert proportional cu pozitia pe scara ierarhica, dar femeile se dovedesc din ce in ce mai ambitioase din acest punct de vedere”, comenteaza Pana.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri