1 / 4

UniCredit Tiriac isi face societate de credite de consum si firma de asigurari

UniCredit Tiriac Bank vrea sa deschida o societate de credite de consum pentru a minimiza utilizarea capitalului, ca efect al strategiei grupului de consolidare pe segmentele pe care este deja prezent si de intrare pe noi zone de activitate, a declarat presedintele executiv al bancii.

"Vom deschide o societate de consumer finance care minimizeaza utilizarea capitalului pentru a beneficia de know how-ul grupului", a mentionat, citat de NewsIn, presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu (foto).

De asemenea, UniCredit va intra si pe segmentul societatilor mici, in conditiile in care la nivelul companiilor medii este deja prezent. Pentru a sustine aceasta extindere de activitate, UniCredit isi va dezvolta reteua cu 300 de unitati in perioada 2008-2010, a mentionat seful UniCredit Tiriac Bank.

"Strategia de crestere pe care am elaborat-o urmareste consolidarea pe zonele pe care deja suntem prezenti si intrarea pe noi zone de activitate. Ne propunem sa atacam segmentul de produse specifice", a adaugat Radu.

Mai mult, grupul UniCredit si divizia Ergo a Munich Re au lansat pe piata romaneasca o societate mixta, Ergo Asigurari de Viata, care va vinde polite de asigurare incepand din al doilea trimestru al acestui an, a spus presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank.

Unicredit Grup a dorit, de altfel, sa incheie un parteneriat de bancassurance la nivel global cu Ergo, nu numai regional, care consta in colaborarea pe zona asigurarilor de viata, generale si produse de pensii, iar modul de cooperare este o companie mixta locala.

"Am observat ca ne lipsesc o serie de produse din portofoliu, printre care produsele de asigurari si real estate", a declarat Radu, care a mentionat ca UniCredit a preferat sa nu inceapa acest tip de afacere de la zero.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri