4 / 5

Coface Romania intra pe piata ratingurilor solicitate

Coface Romania lanseaza de la 15 octombrie un serviciu de ratinguri solicitate de catre companii, echivalente cu punctajele folosite de agentiile traditionale de rating, a declarat Cristian Ionescu.

"Coface intra pe piata ratingurilor solicitate construind o alternativa la agentiile traditionale de rating, dupa Standard&Poor's si Moody's", a spus Ionescu.

Ratingul solicitat al companiei, care va fi completat de un raport de analiza, va putea fi cerut fie de companie, fie de catre furnizorii sai, de clienti sau parteneri strategici.

Dependenta in crestere a Romaniei de capital strain, majorarea dobanzilor, deprecierea leului si politica economica prociclica sunt riscuri enumerate de Coface Romania

Pe de alta parte, punctele forte sunt reprezentate de integrarea in UE, investitiile straine directe si nivelul redus al datoriei publice.

Un alt punct slab este reprezentate de tensiunile politice, in contextul unui Guvern minoritar, iar apropierea alegerilor a contribuit la limitarea procesului de reforma, spun analistii Coface.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri