7 / 11

Am ajuns la capatul tunelului?

Potrivit lui Dominique Strauss-Kahn, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), criza economica globala va continua si pe parcursul anului viitor, iar numarul institutiilor bancare active in sectorul financiar mondial se va reduce.

"Nu pot afirma ca ce a fost mai rau, cu privire la criza financiara mondiala, a trecut, insa principalii factori care au declansat criza nu se vor mai manifesta in viitorul apropiat", a precizat Strauss-Kahn, citat de presa internationala.

“Din pacate, cred ca mai e destul pana la capatul tunelului, si probabil ca mai e destul de curatat in sistemul financiar mondial.Trebuie sa urmarim cu atentie semnalele pietelor imobiliare, un reviriment sustenabil al acestora ar putea da semnalul nu ca s-a sfarsit criza, ci macar ca putem marca sfarsitul inceputului, ca sa-l parafrazez pe Churchil”, spune Doru Lionachescu.

Ciprian Paltineanu crede ca vom mai avea de suportat o perioada de volatilitate si nehotarare a pietei globale. “Sa nu uitam insa ca si intr-o piata volatila se pot gasi oportunitati interesante”, spune seful UniCredit CA IB Romania.

De asemenea, Matei Paun, seful BAC Investment spune ca suntem norocosi daca am fi doar la jumatatea crizei financiare, in timp ce seful FMI crede ca preturile bunurilor si serviciilor de consum vor scadea, iar piata imobiliara din SUA, care se confrunta cu o cerere scazuta pentru locuinte, isi va reveni.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri