1 / 9

Mihai Chisu, IFB Finwest: Avem o corelare foarte puternica, s-a demonstrat din nou acest lucru

“Scaderile BVB au fost suferite pe fondul pierderilor cu care au debutat pietele internationale. Pe parcursul zilei, acestea si-au mai revenit si BVB a mai recuperate din pierderi”, a explicat Gabriel Necula, director de operatiuni la Prime Transaction.

Indicele BET a scazut ieri cu 3,88%, pana la 4.258,04 puncte, in timp ce indicele BET-C, a coborat cu 2,74%, pana la 3.235,74 puncte. Indicele BET-FI a pierdut 5,56%, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a coborat cu 3,88% Indicele BET-XT a pierdut 4,41%, iar indicele BET-NG a coborat cu 3,93.

“Este greu sa ne mai imaginam scaderi accentuate in continuare, dar nu imposibil. E o corelare foarte puternica, s-a demonstrat din nou acest lucru pe parcursul sedintei de ieri. Este de remarcat ca in astfel de momente de scaderi importante se vad niste bani in piata, cumparatori. Cand piata intra pe un trend lateral, acestia nu mai sunt prezenti”, a mai spus Necula.

Mihai Chisu (foto), broker la IFB Finwest, crede ca bursa romaneasca o sa isi revina cand lucrurile afara vor da semne de stabilizare. “Oricum, banii strainilor vor incepe sa intre atunci, doar daca vom avea ceva de oferit. Daca nu vom avea instrumente care sa ii atraga, emitenti si o bursa mai matura, o sa fim amendati in acest sens”, a explicat Chisu.

Deocamdata influenta la nivel micro (al companiilor, bancilor) este redus. “Cred ca aceste evenimente se vor repercuta mai devreme sau mai tarziu si la noi. Asa ca ma astept ca scaderile sa continue”, a declarat Ovidiu Fer, analist la Wood&Company.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri